El jutjat número 2 de Blanes ha desestimat la demanda que van interposar dues veïnes de Tossa de Mar contra els autors del llibre Diccionari de més de mil mots de la història de Tossa, en el qual apareixien mots que descriuen familiars seus. Per a les demandants, els mots amb què es descriu "en Pere Babaies" i "en Mueca" no serien pas els que s'utilitzaven per identificar-los, sinó que atempten "contra el dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge d'aquests".

La sentència, però, assegura que "la utilització de mots en un poble fa referència a una manera de pensar de les persones, de com es comporten, de com es coneixen i de com actuen en societat. Això és cultura", i afegeix que "els autors del llibre van obrar amb el zel i la cura suficients per contrastar la informació i les fonts que consultaven". Per tot això, el jutjat ha decidt desestimar la demanda i, per tant, al seu parer no es vulneren els drets que les demandants reclamaven i, a més, afirma que la publicació del llibre no ha tingut l'objectiu principal de servir d'instrument de descrèdit, burla o insult cap a les persones que s'hi esmenten, sinó de transmetre al lector un aspecte quotidià de la vida de Tossa i dels seus habitants".

Pel que fa a la vulneració de la pròpia imatge, la sentència assenyala que "tampoc n'hi ha, ja que no es van fer servir fotografies o imatges dels pares de les demandants que haguessin fet possible el seu reconeixement físic pel lector". Mentre s'ha dut a terme el cas, els autors van aportar documentació històrica, la llista de persones que van ser consultades per fer el llibre i diversos testimonis per declarar que els mots eren certs. A més, els autors van afirmar que el fet que a Tossa, com en tants altres municipis, es coneguessin determinats habitants amb un sobrenom, acceptat comunament, conegut i usat, forma part de la riquesa cultural d'un poble. Les demandants poden presentar recurs d'apel·lació a la resolució de la sentència.