L'Ajuntament de Vidreres comença a aplicar aquesta setmana l'ordenança de convivència ciutadana i no serà fins la setmana vinent que es començaran a aplicar les sancions perquè durant aquests set dies els vigilants municipals duen a terme una campanya informativa entre els veïns. Aquesta ordenança recull les principals queixes que els ciutadans de Vidreres han palesat a l'Ajuntament com ara l'exercici de la prostitució en zones públiques del terme municipal i que pot comportar multes de fins als 3.000 euros.

En aquest sentit, l'ordenança prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts a l'espai públic. En aquests casos, els agents de l'autoritat procediran inicialment a recordar a les persones interessades que aquestes pràctiques estan prohibides però si no deixen d'actuar es procedirà a formular la corresponent denúncia i posterior incoació d'un expedient sancionador.

L'ordenança de convivència ciutadana també recull altres temes com ara el trànsit d'animals en condicions de seguretat i higiene inadequades a la via pública; el respecte pel mobiliari urbà, entre d'altres.