La Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya ha alertat de la manca d'informació a les escoles d'educació infantil i primària sobre el procediment per sol·licitar la jornada intensiva al juny. Per fer aquesta afirmació, el sindicat s'ha basat en el reultat d'una consulta realitzada a 465 centres educatius d'aquests nivells dels diferents serveis territorials del Departament d'Educació.

D'acord amb aquest sondeig, el 42% de les escoles consultades ha manifestat que no té informació de com ha de sol·licitar-se la jornada intensiva, una setmana després que la Conselleria d'Educació hagi rectificat la seva decisió de permetre aquesta modalitat que, en principi, havia desaparegut del nou calendari escolar. El 52% dels centres, en canvi, han respost a CCOO que sí tenen informació de com s'ha de sol·licitar la compactació de la jornada per a finals de curs.

En consideració del sindicat, aquesta situació crea "confusió" en els col·legis, que no veuen un criteri unificat en els diferents serveis territorials. "Cada servei territorial actua segons el seu criteri i provoca el desconcert de les escoles", ha dit la Federació d'Ensenyament de CCOO en un comunicat.

Per evitar que la rectificació de la Conselleria quedi en un acte "purament electoral", el sindicat ha exigit al futur Govern de la Generalitat que reglamenti la jornada intensiva mitjançant la negociació col·lectiva, per tal de garantir que tots els centres que desitgin aquesta modalitat puguin sol·licitar-la.

Segons el resultat del sondeig, el 54% dels col·legis catalans es replanteja tornar a organitzar colònies i excursions després de la decisió del Govern; mentre que el 39% dels centres consultats no ho fan.

Els serveis territorials d'Educació on s'estan replantejant revisar la programació d'excursions -segons CCOO- són el Maresme-Vallès Oriental, Barcelona, el Baix Llobregat, Girona i el Vallès Occidental.

Conseller «intransigent»

CCOO ha qualificat d'"intransigent" l'actitud mantinguda pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, durant tot el mandat; cosa que, en opinió del sindicat, "ha creat un conflicte on no n'hi havia" perquè ha tardat "massa temps a rectificar" i ha generat "malestar" a professorat, als treballadors del lleure educatiu i les famílies de l'alumnat.