La nova Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà és tot un èxit. Dos mesos després de l'inici de l'activitat docent la demanda supera l'oferta. "Ja hi ha llista d'espera", assegurava ahir Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, una de les entitats que ha impulsat l'equipament. Espadalé també va confirmar que el proper 10 de desembre es preveu inauguar l'Aula Gastronòmica Ferran Adrià, que comptarà amb l'assistència del xef, que hi farà una classe magistral.

En aquest centre -continuador de l'Escola d'Hostaleria de la Cambra de Comerç a Vilamalla- s'hi mantenen els estudis de formació ocupacional i continuada de cuina i serveis, però s'hi ha afegit un primer cicle formatiu de grau mitjà de cuina i formació ocupacional de fleca i pastisseria. Aquests últims tenen una gran demanda. Segons Esapadalé, davant el complicat entorn laboral existent, els joves aposten per formar-se i l'hostaleria es veu com una bona sortida professional.

Alumnes xinesos

A banda de la formació, aquest centre també pot esdevenir una eina de promoció. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç va explicar la importància de la col·laboració i impliació de Ferran Adrià i del seu equip d'El Bulli. "Recentment vaig estar a la Xina, i tothom coneixia Ferran Adrià. Hem d'aprofitar aquest potencial", afegia. Segons Espadalé, "la nostra voluntat és potenciar intercanvis amb alumnes xinesos d'hostaleria, que podrien venir a l'estiu. Coneixerien la nostra gastronomia i els productes de la nostra indústria alimentària".

Gestada fa 20 anys a Vilamalla per professionals del turisme i de la Cambra de Comerç, l'Escola d'Hostaleria buscava donar una sortida als joves amb interès per formar-se professionalment en el ram de l'hostaleria. De les seves aules, n'han sortit més de 2.000 nous professionals. Amb la implicació de la Generalitat, l'Ajuntament de Figueres, el Consell de l'Alt Empordà, la Diputació, la Fundació Privada Miquel i diverses associacions professionals s'ha donat un nou impuls a un proejcte educatiu que aquest curs ha estrenat noves instal·lacions.