La nova biblioteca de Lloret de Mar, que s'ubicarà a la futura Casa de Cultura de la plaça Pere Torrent i que s'obrirà en pocs mesos, és la primera biblioteca pública de Catalunya que comptarà amb un sisistema de radiofreqüència.

Aquest mètode s'aplicarà en llibres i documents i suposarà un doble avantatge, segons el consistori: en primer lloc saber si algú s'emporta un llibre sense permís, perquè quan es surti per la porta sonarà l'alarma. I en segon terme, els bibliotecaris tindran més fàcil identificar i localitzar el prodcute que busquin, sobretot a l'hora de fer iventari.

A banda d'això, aquest sistema permetrà un servei nou a la biblioteca de Lloret: l'autopréstec, ja que a la nova seu de la plaça Pere Torrent hi haurà un sistema maquinari que permetrà a l'usuari endur-se llibres o altres documents sense haver de passar pel personal d'aquest nou equipament cultural.

La regidora d'Educació, Ester Olivé (CiU), destanca que "s'aprofita l'actual trasllat de la biblioteca per implantar les etiquetes amb antena en tots els llibres, DVD, revistes i la resta de documents".

El trasllat de l'antiga biblioteca al centre de la plaça Pere Torrent va començar a mitjan d'octubre. Des de llavors i fins a finals d'any Lloret classificarà tot el material i se'n comprarà de nou per poder omplir la nova instal·lació. Aquest nou equipament tindrà 3.000 metres quadrats i serà deu vegades més gran que la biblioteca actual, que estava ubicada fins ara de forma provisional al Centre Comercial Carabela.