La xifra estava en 6. Aquestes eren les persones que va matar Volker Eckert, el pitjor assassí en sèrie que mai havia actuat a les comarques gironines fins que va aparèixer el zelador d'Olot. Des de 1974 fins a 2006 aquest camioner de nacionalitat alemanya va assassinar un total de cinc prostitutes, dues d'aquestes a Hostalric i Maçanet de la Selva, a més d'un anterior crim comès quan era jove.

Eckert va iniciar la seva escalada de morts quan tot just era un adolescent de 14 anys. Va matar una companya seva d'un institut de la localitat de Plauen, un any més gran que ell escanyant-la i després va penjar el cos perquè semblés que s'havia suïcidat. El pla va funcionar. Més tard, l'any 1988 va ser condemnat a dotze anys de presó acusat d'un delicte d'agressió sexual a diverses dones, però va sortir en llibertat al cap de poc temps a causa d'un error informàtic.

Quan semblava que ja havia abandonat finalment el camí de la violència, l'any 1999 va tornar a actuar. Eckert va acabar amb la vida de Sandra Osifo, una nigeriana de vint anys que va estrangular durant una estada a Bordeus.

A partir d'aquí, el camioner alemany va fer de les prostitutes el seu blanc preferit a l'hora d'actuar. El 2001 va cometre el seu primer assassinat en terres gironines quan voltava amb el seu vehicle per la comarca de la Selva. Isabel Beatriz Muñoz, una prostituta de Lloret de Mar va aparèixer morta entre Maçanet de la Selva i Tordera. Quatre anys més tard, l'1 de març de 2005, un altre camioner va trobar una altra prostituta assassinada en un marge de la carretera a Sant Sadurní d'Osomort (Osona). Era la russa Maria Veselova, la tercera víctima d'Eckert.

La seva manera d'actuar era metòdica i rutinària. Carregava les prostitutes mentre feia una determinada ruta comercial i les assassinava a la cabina del camió. Un cop mortes, solia tenir-hi relacions sexuals, feia fotos dels cadàvers, els arrencava feixos de cabells i es quedava amb peces de roba íntimes abans de deixar-les tirades en un altre punt de la xarxa viària. D'aquesta mateixa manera va assassinar Agnieska Bosz a la localitat francesa de Reims, i Migilena Petrova a Hostalric. Les investigacins per la mort d'aquesta última persona van propiciar que se'l detingués. Per evitar haver d'afrontar el judici, Eckert va suïcidar-se a la seva cel·la de la presó alemanya de Bayreuth.