Una plataforma ciutadana es mobilitzarà per informar del nou sistema de gestió de l'aigua de consum de boca a Banyoles aprovat per l'equip de govern de l'Ajuntament i posar en marxa una campanya per recollir adhesions en contra del canvi.

Aquesta decisió es va prendre en una reunió convocada per ICV Independents de Banyoles amb l'objectiu de debatre el nou model de gestió del servei del subministrament d'aigua de la ciutat acordat en un ple municipal extraordinari celebrat el 10 de novembre. Els ecosocialistes -a l'oposició de l'Ajuntament que governen CiU i PSC-Plataforma Progressista- rebutgen la fórmula aprovada pel consistori, que consisteix en crear una empresa mixta amb el 80% per a Aigües de Banyoles i el 20% a l'Ajuntament i amb una vigència de 50 anys. A la trobada van assistir els dos partits a l'oposició, ICV i ERC, i una vintena de persones representants de diverses entitats ciutadanes.

Els banyolins reunits a instàncies d'ICV van coincidir en considerar que l'operació pactada per l'Ajuntament implicarà un augment del rebut de l'aigua, preveient que s'apugi un 20% els propers sis anys, i una sobreexplotació de l'Estany -segons informava Ràdio Banyoles-.