L'Ajuntament de Blanes ha presentat un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la sentència que l'obliga a enderrocar els pisos de Mont-Ferrant per una llicència mal atorgada i ara espera que el jutjat accepti el recurs per evitar tirar a terra el bloc. Responsables del consistori es van reunir ahir amb els veïns afectats per explicar totes les mesures que s'han dut a terme fins ara i els van comentar que contemplen poder tenir una nova sentència en un període d'entre quatre i sis mesos, en cas que el recurs sigui acceptat.

Els veïns afectats feia dues setmanes que reclamaven una trobada amb els responsables de l'Ajuntament per conèixer com estava el cas. Finalment, ahir al migidia les dues parts es van trobar en una reunió de gairebé dues hores. "Portàvem 15 dies sense cap respota a les nostres demandes i ara estem una mica més tranquils, tot i que no hem avançat gaire", va comentar la veïna Angela Aladro. En la reunió, l'Ajuntament va exposar tots els tràmits que s'han fet fins ara -el recurs inclós-, els terminis previstos i les accions que preveuen tirar endavant en el futur, malgrat que no les van voler fer públiques per no interferir en el procés. Fonts municipals van explicar que la trobada amb els veïns havia estat informativa i "cordial" i que el consistori confia que aquest recurs pugui fer arribar la solució al conflicte de l'enderroc.

Al llarg de la trobada, veïns i Ajuntament van acordar convocar una reunió entre els advocats de les dues parts perquè aquests ?puguin tancar un acord, tenint en compte tots els escenaris possibles. En el cas que es produís l'enderroc, l'Ajuntament hauria de buscar un nou allotjament per a aquests veïns i donar-los una indemnització. Doncs bé, en la trobada entre advocats seran aquests els termes de l'acord que es tocaran.

Els veïns s'havien plantejat demandar l'Ajuntament per tot el perjudici que estan patint, però de moment no ho faran a l'espera de la trobada entre els lletrats. Segons van explicar els implicats, el tancament d'un acord els donaria molta tranquil·litat durant tots aquests mesos en què encara no hi haurà sentència. "Si ens fan fora, ens han de garantir un sostre i el pagament de la hipoteca. Canvia molt saber, que passi el que passi, tindrem un sostre", va afirmar Aladro.

El cas té un punt d'absurd, perquè la majoria de cases del barri no compleixen la mateixa norma, ni la de la pròpia veïna demandant. Cal recordar, a més, que amb el nou planejament general que es va aprovar posteriorment es podria donar el cas que el bloc s'enderroqués i es tornés a construir exactament en el mateix lloc, perquè ara sí que seria legal.