Nova polèmica a l'àrea de Cultura de Figueres. L'equip de govern (CiU, ERC i ICV) assegura que la Diputació de Girona els ha denegat un subvenció per a l'àrea de Cultura de 55.000 euros per haver-la presentat a la Generalitat "de forma correcta tenint en compte el sistema de la finestra única" i el PSC, a l'oposició, l'acusa de no haver-la demanat per "pura negligència" i que el seu import "tal com ha estat en els darrers anys era de 78.000 euros".

Es tracta d'uns ajuts que ofereix l'ens de la demarcació per a la participació de les activitats escèniques i culturals dels municipis i que rep el nom de Fons de cooperació cultural local. S'utilitza per al cofinançament de la programació teatral però aquest any, i segons el consistori, els ha estat denegada. "Estem acabant d'esbrinar què és el que ha passat però ha estat un error de la Diputació que ens han reconegut i, com que ara estem fora de termini, haurem de comprovar que es presentessin les al·legacions pertinents per aquesta situació", assegura el regidor de Cultura, Rchard Elelman (ICV). I és que la controvèrsia va sorgir aquest dijous arran d'una pregunta de l'exedil en el càrrec, Ciro Llueca (PSC), que va assegurar que l'Ajuntament s'havia deixat perdre aquesta ajuda que la ciutat ha rebut durant els darrers anys per dinamitzar els actes teatrals perquè "ha deixat passar la convocatòria oberta fins a l'agost d'aquest any".

Elelman, aleshores, va assegurar que consultaria què és el que havia passat i que li ho respondria per escrit. Aquest divendres, però, va assegurar a Diari de Girona que "la sol·licitud es va entregar correctament a la Generalitat ja que, malgrat que l'atorgui la Diputació, es pot presentar allà i ens la van denegar injustament per aquest motiu". El regidor de l'àrea assegura, a més, que el mateix ens ha reconegut l'error però que "ara estem mirant si es van presentar al·legacions al respecte perquè estem fora de termini".

"Un fet molt greu"

Llueca, però, assegura tenir constància que el consistori no va demanar aquesta subvenció tot i que des de la Diputació li haurien recordat que estaven a punt de quedar-se fora de termini i insisteix que això afectarà el pressupost d'ingressos d'aquest any. L'exregidor de l'àrea, a més, assegura que amb les dificultats que presentarà l'aprovació dels comptes per a l'any que ve "pels quals segurament s'haurà de fer un pla de viabilitat econòmica" no es podia deixar "perdre" una ajuda d'aquestes característiques.