La Plataforma ciutadana per la defensa de l'aigua de l'Estany va animar ahir a presentar el màxim nombre possible d'al·legacions contra la creació d'una empresa mixta que gestioni l'aigua potable de Banyoles, tal com pretén l'Ajuntament, amb un 20% de capital municipal i un 80% de privat. El termini per presentar aquests recursos es tancarà el 23 de desembre, 4 dies abans del ple municipal en el qual està previst aprovar el nou model de gestió.

Aquest col·lectiu denuncia que l'operació promoguda pel Consistori afecta un bé comunal dels ciutadans de Banyoles, que són els seus "reals propietaris". Des del seu punt de vista, l'acord vulnera drets dels ciutadans, posa en perill l'equilibri ecològic de la conca lacustre de l'estany, hipoteca els futurs governs municipals, encarirà el rebut de l'aigua, obre les portes a què la gestió acabi en mans d'una empresa forana i amaga interessos econòmics que, en una assemblea celebrada ahir al vespre, es van relacionar amb la intenció d'eixugar el dèficit municipal.

L'objectiu de la campanya -que té el web aiguadebanyoles.wordpress.com com a punt de trobada- és evitar que l'avantprojecte que determinarà el nou model de gestió de l'aigua de boca de Banyoles s'aprovi en el ple municipal convocat per al 27 de desembre, tal com està previst.

La Plataforma ciutadana per la defensa de l'aigua de l'Estany va reunir ahir al vespre una quarantena de veïns de la ciutat, entre els quals hi havia ciutadans a títol particular, representants d'entitats i partits polítics.

Un d'ells, ICV-Independents de Banyoles ha demanat que es retiri del proper ple la proposta per canviar la gestió del Servei Municipal de l'Aigua, basant-se en "l'ampli rebuig ciutadà que està provocant la manca de transparència de la tramitació".

Tant la formació ecosocialista com ERC -totes dues a l'oposició municipal i presents a la trobada d'ahir- han avançat que presentaran al·legacions contra el projecte i estudien acudir als jutjats interposant un recurs contenciós administratiu.

Des d'avui mateix es penjaran pancartes amb el lema "Volem l'aigua clara" en balcons particulars per tal d'evitar que es treguin dels espais públics -tal com van assegurar que ja ha passat-, es distribuïran cartells i tríptics informatius, es consensuarà un manifest, es recolliran signatures en contra de la iniciativa municipal als mercats setmanals i a la propera Fira de Nadal i tenen previst expressar el seu rebuig a l'últim ple de l'any. Pel que fa a les al·legacions, també està previst repartir còpies de la vintena de models que ja estan disponibles al web de la plataforma.