La Comissió de Patrimoni Cultural de la Generalitat no ha permès que els botiguers olotins enllumenessin la façana de l'església de Sant Esteve. L'organisme ha considerat que el projecte no permet una bona contemplació del monument. El problema va ser la visibilitat de les guies que havien de sostenir els llums leds blancs. El director Territorial de Cultura, Miquel Sitjar, va declarar, ahir a Ràdio Olot, que "l'estètica del projecte no s'adiu amb la necessària bona contemplació del monument". Va indicar que la Comissió de Patrimoni Cultural va prendre la decisió per unanimitat. Va argumentar que l'església està considerada un bé patrimonial.

Segons va explicar el portaveu dels botiguers, Josep Rovira, la intenció era resseguir la silueta del campanar i la façana perquè quedés visible des de la llunyania.Rovira va explicar que es tractava d'un sistema de leds blancs que anaven dins de tubs. Va lamentar que la Generalitat no hagi aprovat el projecte, sobretot, perquè havien aconseguit finançament. Va precisar que el cost de la instal·lació anava a càrrec de les entitats bancàries amb sucursal a la ciutat. Va explicar que es tractava d'un import elevat però no va determinar l'import. La causa del cost era la difícil ubicació dels llums per les dimensions de la façana. Va atribuir la negació de la Comissió al fet que els botiguers van presentar el projecte tard. També va considerar que explicat d'una altra manera el projecte hauria obtingut l'autorització. Va indicar que la Unió de Comerciants d'Olot manté l'interès pel projecte i que la intenció és tornar-lo a presentar l'any vinent.

La Unió de Comerciants d'Olot aquest any ha impulsat la il·luminació de les places Major i Rector Ferrer. La il·luminació d'aquestes places amb boles lluminoses és la novetat de l'enllumenat nadalenc d'Olot. En aquest sentit, el portaveu dels comerciants, Josep Rovira, ha explicat que el finançament ha anat a càrrec dels botiguers, de les entitats bancàries i de l'Ajuntament.

Olot va obrir la il·luminació nadalenca el passat 3 de desembre. Durant les festes de Nadal, els carrers d'Olot a més de llums disposen de música. Al mateix temps que els llums, van encetar la Mostra de Pessebres. Es tracta de pessebres clàssics i d'instal·lacions modernes repartides en seus.