L'Ajuntament de Pals ha aprovat definitivament l'0rdenança municipal reguladora de civisme i convivència ciutadana, de la qual ja disposen altres ajuntaments de la comarca. No obstant això, aquesta és més actualitzada i fa referència a la campanya que la Societat General d'Autors i Editors porta a terme darrerament per evitar que se'ls pugui escapar qualsevol acte del qual en puguin treure alguns euros. Així, en la secció d'espectacles i revetlles en recintes i locals tancats, entre d'altres elements, l'ordenança estableix que per poder realitzar una revetlla o concert es necessita la corresponent llicència municipal. Un dels requisits per obtenir aquesta llicència és que l'interessat haurà de presentar una "fotocòpia del rebut de la liquidació provisional efectuada a la Societat General d'Autors i Editors".

L'alcalde de Pals, Joan Silvestre, ha explicat que han pres la decisió de demanar aquest document, ja que en alguna ocasió s'han trobat que la SGAE reclamava a l'Ajuntament diners per a celebracions o revetlles que organitzaven particulars. Així, ha comentat que en alguna celebració de la Festa Major, organitzada per alguna entitat, la Societat General d'Autors i Editors ho carregava a l'Ajuntament.

En aquest sentit, Silvestre ha precisat que amb l'actual situació econòmica en què s'han d'ajustar al mil·límitre els pressupostos municipals, l'Ajuntament no es pot permetre abonar els drets d'autors per actes que no són organitzats pel consistori.

Com ja ha informat anteriorment aquest diari, la SGAE s'està movent insistentment per ajuntaments de la comarca per cobrar els drets d'autors per les actuacions musicals que es fan en diverses celebracions. Precisament, un cas és el del municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, on la SGAE ha reclamat a l'Ajuntament les dades dels titulars de llicències d'obertures dels locals del municipi.

Pel que fa a la resta de l'ordenança, conté articles curiosos com ara que no es permetrà col·locar publicitat als vidres dels vehicles estacionats sense l'autorització dels seus propietaris. En total, l'ordenança ocupa una trentena de fulls. Més extensa és la mateixa ordenança al municipi de Begur, que ocupa mig centenar de fulls i que també s'ha aprovat defintivament i, entre d'altres, prohibeix netejar els aparadors de les botigues fora de l'horari comprès de les set a les deu del matí i de les vuit a les deu del vespre.