L'entitat SOS Lloret denunciarà a Fiscalia de Medi Ambient aquells responsables de l'administració que van donar els permisos per realitzar els focs d'artifici d'aquest estiu a la finca de Can Juncadella i aquells que van autoritzar la remodelació de la Casa dels Masovers de la finca per transformar-la en un habitatge de luxe.

L'entitat ja havia denunciat públicament totes aquestes actuacions i es mostrava preocupada per la situació de la finca, però ara vol anar més enllà i apuntar no només als propietaris sinó també a les administracions que ho han autoritzat. Així, doncs, les dues actuacions que ara vol portar a Fiscalia són els focs d'artifici que hi va haver el 19 d'agost i que es van fer gràcies a un permís del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. I l'aprovació per part de la Comissió d'Urbanisme de Girona, que forma part del Departament de Política Territorial, de la construcció d'un habitatge de luxe dins de la finca (21 de juliol de 2010) que -segons els responsables de l'entitat- va en contra del que disposa la Llei per al sòl no urbanitzable, en contra del Pla Urbanístic del Sistema Costaner i en contra del que disposen les normatives del PEIN i de la Xarxa Natura 2000.

Cal recordar que l'espai natural on es troba la finca està protegit per diversos plans. Està classificat com a sòl no urbanitzable segons el POUM de Lloret, forma part del PEIN del Massís de Cadiretes i, al mateix temps, de la Xarxa Natura 2000 amb la consideració d'espai no urbanitzable (clau NU-CPEIN) segons l'article 10 del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner de Catalunya.

En el cas dels focs d'artifici, el permís que es va donar des del Departament de Medi Ambient va ser de nivell 1 i l'entitat lloretenca assegura que l'esdeveniment va superar molt aquest nivell previst. Per demostrar-ho, tot i que encara estan preparant tota la documentació, aportaran nombroses fotografies dels focs, que segons els responsables de SOS Lloret, mostren clarament com es va superar el nivell autoritzat.

Per altra banda, referent a la remodelació de la Casa de Masovers, l'entitat vol aprofitar i fonamentar les seva argumentació en tres informes desfavorables del Departament de Medi Ambient que va realitzar en contra del projecte de reforma. Tot i aquests informes, Urbanisme va decidir tirar endavant el projecte i, per això, el portaran a Fiscalia.

Finalment, els responsables de l'associació van valorar la multa de 2.000 euros que Costes ha imposat en els darrers dies als propietaris per l'abocament de sorra a Cala des Rajols. En aquest sentit, l'entitat creu que la sanció arriba tard. SOS Lloret creu, a més, que tant l'Ajuntament com la Generalitat actuen correctament, però els hi manca "contundència".