La Direcció General de Comerç no autoritza la Trama Urbana Consolidada que va proposar l'Ajuntament de Blanes, ja que no s'adequa "als paràmetres" de la llei, i, per tant, d'entrada no es podrà fer la zona comercial prevista a la nova Ciutat Esportiva del municipi. El consistori es va veure obligat a aprovar una nova Trama incorporant les propostes de la Generalitat de Catalunya en el ple municipal d'ahir.

Comerç va emetre el passat novembre un informe desfavorable sobre diversos punts de la posposta municipal de la Trama Urbana Consolidada, entre els quals destaca la no autorització de la inclusió de la Ciutat Esportiva, un fet que dificulta la instal·lació d'una superfície comercial a la nova zona esportiva. L'objectiu del govern era considerar-ho trama urbana per posar comerços, que servirien per poder pagar part de l'obra.

La zona comercial, però, encara no està del tot descartada. En el mateix informe, Comerç especifica que es "permet excepcionalment implantacions de grans establiments comercials fora de la trama consolidada, però en continuïtat física immediata". La idoneïtat, però, s'estudiarà cas a cas un cop sol·litada la llicència comercial, segons la Generalitat.

Un cop rebut l'informe, doncs, l'Ajuntament es va veure obligat a introduir les propostes de Comerç a la trama urbana aprovada el passat mes de setembre. En aquest sentit, el consistori va aprovar per unanimitat la nova trama que deixa fora la Ciutat Esportiva. Tots els grups, però, van destacar el punt de l'informe que apel·la a l'excepcionalitat com a única via i van proposar engegar els tràmits quan sigui possible perquè la ciutat tingui zona comercial.

Tots els grups, excepte PDB, van mostrar el seu desacord amb la decisió de la Generalitat. El portaveu del PSC, Josep Marigó, va destacar que ja sabien que podia passar, però va instar a iniciar els tràmits perquè la zona comercial és "imprescindible" per Blanes. "No compartim les direrctrius de la Generalitat", va destacar el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert.

A més es va aprovar provisionalment la modificació del POUM perquè la Blandense només pugui ser un equipament.