El presumpte esquarterador de Sant Pere Pescador, Daniel Pierre Imandt, s'explicarà per primera vegada davant el jutge el proper dijous arran dels càrrecs d'assassinat i profanació de cadàver que se li imputen. El 26 de setembre va ser detingut després que els Mossos d'Esquadra trobessin el cos esquarterat de la seva amant, Sabrina Tverbouss-Twerdy, dins una nevera del seu xalet de Sant Pere Pescador. El jardiner assalariat d'Imandt va donar la veu l'alerta. Si el succés és macabre, l'entorn familiar del presumpte assassí és també pintoresc. Imandt gaudia de trobades clandestines amb Tverbouss-Twerdy d'esquenes a la seva parella oficial i, en assabentar-se dels fets que s'imputen al seu xicot, la dona no només no hi ha trencat, sinó que es fa càrrec dels costos de la defensa i el visita a la presó de Figueres cada quinze dies.

Imandt, propietari d'una casa a Sant Pere Pescador, d'un Porsche Caiman i visitant assidu de la Costa Brava des de la infància, és fill d'una important família d'industrials belga i gaudia d'una sucosa assignació mensual. Al seu país se li atribueixen alguns delictes com ara el robatori d'un cotxe i la víctima de l'assassinat també l'havia denunciat per mals tractes. Després de conèixer-se la seva detenció i la gravetat dels fets que presumptament ha comès, la família va dir-li que es busqués la vida. I és la seva xicota, propietària d'un restaurant a Brusel·les, qui se'n preocupa.

Imandt va callar durant la seva estada a la comissaria de Figueres i també la primera vegada que va passar a disposició judicial. Segons va explicar en aquell moment el seu advocat, Carles Monguilod, no estava en condicions d'explicar-se perquè durant el temps de la detenció a comissaria ni tan sols havia pogut dormir. A més, els Mossos li havien comissat les ulleres i el presumpte homicida, que és molt miop, a penes s'hi veia i es sentia molt incòmode. Ara, per fi, s'ha mostrat en disposició de voler declarar i ho farà dijous al jutjat número set de Figueres, que instrueix la causa.