L'Ajuntament de Lloret de Mar, l'Associació de Comerciants de Lloret i la d'El Molí-Rieral han signat un conveni per repartir bosses reutilitzades entre els establiments adherits per aquestes festes de Nadal. Segons va destacar l'Ajuntament, es comptarà amb la implicació de més de 250 comerciants lloretencs. Es distribuïran 8.000 bosses en els establiments i 5.000 més des del consistori en activitats, campanyes de sensibilització ambiental i esdeveniments organitzats al llarg de l'any.

Aquesta iniciativa forma part d'una campanya iniciada l'any 2008 en el marc del dia català sense bosses de plàstic, moment en què l'Ajuntament de Lloret es va adherir a la campanya de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, amb l'objectiu d'emprendre accions per reduir la generació de bosses de plàstic.

Segons va fer saber l'Ajuntament, s'ha volgut fer coincidir aquesta iniciativa amb les festes nadalenques, tenint en compte que el consum s'incrementa per aquestes dates i això fa que es generin més residus.