L'Ajuntament de la Jonquera restaurarà l'any vinent la cúpula de l'església parroquial que va ser construïda el segle XVIII. Els treballs formen part de les millores que s'han impulsat al nucli antic. Les obres, que tenen un cost de 120.000 euros, les financia a parts iguales la Generalitat i l'Ajuntament.

La Direcció General del Patrimoni Cultural ha concedit la subvenció de 60.000 euros que ha de permetre començar la restauració de la cúpula recuperant el seu disseny arquitectònic en les mateixes condicions del moment de la construcció els anys 1754-1791.

Una vegada enllestida l'obra es donarà per acabada la millora al nucli antic i l'entorn de l'església que han adequat aquest sector de la població principalment residencial i comercial, allunyat de la imatge de les zones exteriors.

L'església de la Jonquera ha sofert nombrosos canvis al llarg dels segles, el darrer motivat per un augment important de població que va portar a construir un gran temple amb la voluminosa cúpula, les dues naus laterals i la capçalera. Els orígens del temple, però, es remunten al segle XIV amb una sola nau del que avui només en queden façana, la base del campanar i restes dels murs. La Jonquera va anar creixent al voltant i al segle posterior es va fer una reforma i ampliació. L'augment de la població que al XVIII va fer que s'acabés ampliant ocupant més terrenys i erigint l'estructura actual. Durant la seva història ha estat afectada per les guerres en diferents períodes. Els darrers al segle XX, quan es van destruir altars, entre altres danys. Durant aquest segle, a més, es va anar deteriorant la cúpula que tenia degoters i un llamp va acabar de malmetre-la fins que es va produir un esvoranc que va obligar a fer-hi ?obres, tot i que amb un projecte modest. Ara es recupera l'estructura que tenia quan es va construir.