La professora de Música de l'institut Vicens Vives Marta Orts i Alís ha rebut el Premi Escola Normal de la Generalitat en reconeixement a experiències innovadores en formació inicial del professorat.

Aquesta és la tercera edició del premi, que es va entregar l'11 de novembre. Marta Orts és professora del Vives des de 1997 i ha estat premiada pel seu treball De la teoria a la pràctica: una aproximació a l'aprenentatge basat en problemes (ABP), realitzat amb un grup nombrós d'estudiants. Aquesta experiència es va realitzar el curs 2009-2010, quan Orts també era professora associada a la Universitat de Girona.

El treball es va dur a terme amb un grup de 65 estudiants de l'assignatura Educació artística i la seva didàctica: Música dels estudis de segon curs de Mestre d'Educació primària, i va consistir en posar en pràctica un nou model d'Aprenentatge Basat en Problemes (ABP). La variant metodològica d'ABP va comportar que els estudiants, en grups d'entre 4 i 6 components, treballessin autònomament i de forma col·laborativa a partir d'un cas, problema o situació, amb l'objectiu d'aprendre a buscar, analitzar i utilitzar autònomament la informació i integrar el coneixement.

El jurat va considerar que el treball guardonat respon "als principis de renovació pedagògica i metodològica i d'educació en els valors de la democràcia" i va valorar "la bona fonamentació de la proposta, així com la seva estructuració ben elaborada, clara i precisa", destacant "la transferibilitat de l'experiència i la seva actualitat en el marc de la docència dels nous graus als estudis universitaris".