L'Ajuntament de Vidreres no ha multat cap prostituta ni client durant el primer mes de vigència -es va aprovar definitivament el novembre- de l'ordenança de convivència ciutadana i activitats a la via pública. I és que abans que s'aprovés aquesta norma el maig, a la carretera de Vidreres a Lloret (C-63) i a la Nacional II a l'alçada del muncipi s'hi podien veure noies esperant una oportunitat de negoci a la via pública però durant aquesta primavera, com va explicar fa uns dies l'alcaldessa Ruth Rosique (PSC) l'activitat dels vgilants municipals va consistir en posar-se en zones on hi acostumaven a situar-se les noies i els clients. Un fet que va provocar que decidissin marxar i per tant, com diu l'alcaldessa, ha provocat que ja no n'hi hagi cap i que per tant, que des de l'ajuntament de Vidreres no s'hagi hagut d'imposar cal multa per practicar el sexe a la via pública, una sanció que en el cas de l'ordenança muncipal pot ascendir fins als 3.000 euros.

Tot i que la prostitució es pugui donar pràcticament per eradicadar en aquest municipi selvatà, les noies i clients que les freqüentaven a la zona de Vidreres, ara s'haurien desplaçat a municipis veïns, tal i com es pot veure al llarg de les dues carreteres, la C-63 i la N-II.

Abans que es entrés en vigor la normativa de Vidreres, hi havia una catorzena de prostitutes localitzades en les carreteres que envolten el municipi i durant una actuació dels vigilants municipals el maig, es va reduir en tres dies, en només la presència de tres noies.

Sils també multarà

L'ajuntament de Vidreres no és l'únic de la Plana de la Selva que ha decidit optar per la via de la sanció -tot i que l'ordenança té també un aspecte social- en el cas de la prohibició de la prostitució a la via pública. El consistori de Sils va aprovar el novembre una ordenança del mateix estil que Vidreres i en ella es contempla que prostitutes i clients podran ser multats amb 2.000 euros si practiquen sexe a la via pública. Aquesta norma també entrarà en vigor en breu i es començarà a sancionar. En el cas de Sils les carreteres on hi ha més presència de prostitutes és a la Nacional II, com passava amb Vidreres, i la GI-551, la carretera que va de Sils a Hostalric.