El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va arxivar per un defecte de forma el recurs al contenciós administratiu presentat pel Partit dels Socialistes de Catalunya de Tossa contra diverses resolucions de la Conselleria de Política Territorial per mitjà de les quals es van anul·lar les determinacions del POUM de Tossa relatives al sector del Pelegrí. El pla preveia fer una circunvalació, un gran aparcament i recuperar la titularitat de la Vila Romana.

Cal recordar que el passat 29 de juliol de 2009, la Generalitat de Catalunya va considerar inapropiades les disposicions del POUM relatives a aquest sector del municipi per raons tècniques, econòmiques i culturals: "Des del punt de vista econòmic, s'ha de tenir en compte que l'afectació pel sistema d'aparcaments identificat en el plànol d'ordenació d'un conjunt d'edificacions existents (situades a llevant de l'avinguda del Pelegrí i al sud-est de l'àmbit), comporta uns costos d'indemnitzacions molt elevats que comporten el desequilibri del sector. D'altra banda, des del punt de vista tècnic, la presència de les restes arqueològiques ubicades en el centre de l'àmbit, que han de ser preservades i no poden ser objecte d'ocupació pel sòl d'aprofitament privat, impossibiliten l'aplicació dels paràmetres fixats en la fitxa normativa per aquest sector, i obliguen a incrementar els espais lliures públics".

El PSC de Tossa de Mar, disconforme amb la decisió del Conseller, va decidir impugnar-la davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per mitjà del recurs contenciós administratiu que ara el propi tribunal ha decidit arxivar per una "manca de representació procesal del Partit".

De fet, el TSJC considera que el recurs estava mal presentat perquè no s'havia acreditat la personalitat jurídica del "Partit dels Socialistes de Tossa de Mar" ni s'havien presentat els poders dels regidors del Grup Municipal del PSC. Es va avisar el grup i finalment, en no solucionar-se, s'ha arxivat: "Es requereix a la procuradora dels tribunals per a què en el plas de 10 dies, amb avís d'arxivar el recurs, manifesti davant la Sala la qualitat en la qual intervé en el procés el "Grup Municipal dels Socialistes de Catalunya de Tossa", si com a tal o a títol individual de qualsevol dels seus components". A més, es va sol·licitar als socialistes que presentessin "poder notarial per a pleits atorgat al seu favor" pel qual el partit polític tingui "personalitat jurídica i ho acrediti".

Així, doncs, el 5 de novembre de 2010, el Tribunal va oferir l'oportunitat a Pilar Mundet d'esmenar aquests defectes en un termini de deu dies, amb l'advertiment que arxivaria el recurs en cas contrari. El 3 de desembre de 2010, Mundet va presentar un escrit acompanyant el mateix document que el TSJC havia considerat prèviament invàlid, per la qual cosa el TSJC ha decidit arxivar finalment el recurs. "Des del moment en què l'autora s'ha limitat a aportar novament el mateix poder per a pleits que ja va acompanyar inicialment amb un escrit de interposició, en el qual un dels components del Grup, no en el seu propi nom, sinó en representació del col·lectiu, la personalitat jurídica del qual no acredita" s'acorda "arxivar les actuacions d'aquest recurs administratiu, per falta de representació procesal del Partit dels Socialistes com a entitat jurídica o de qualsevol dels seus components del seu Grup".

Des del PSC, es va assegurar que presentaran recurs de súplica: "Presentarem recurs de súplica perquè creiem que és inexplicable que la mateixa sala que ens va admetre la fórmula, ara la tiri enrera", va destacar la regidora Pilar Mundet. "En tot cas, si no es tingués en compte, buscarem altres formes per defensar el que creiem", va afegir Mundet, que va voler remarcar que "cal denunciar quan s'és coneixedor d'una il·legalitat". Mundet va destacar, a més, que el seu Pla "és bo pel conjunt de Tossa".