El Departament de Governació de la Generalitat ha donat finalment la raó a Lloret de Mar en relació al conflicte de delimitació territorial que el municipi mantenia amb Tossa de Mar. Segons la comissió encarregada de la qüestió, la documentació històrica aportada per Lloret de Mar tenia "més validesa jurídica". A partir d'ara, segons fonts del departament, la delimitació ha de seguir el procés per acabar de fer-se oficial amb la publicació als butlletins, tot i que la decisió ja no hauria de canviar. Els dos ajuntaments implicats, però, tindran un termini per recórrer la decisió.

Cal recordar que els ajuntaments de Lloret de Mar i Tossa mantenien un conflicte des de fa mesos per diversos trams de la seva delimitació. Els punts de desavinença entre els dos municipis es devien a raons històriques i bàsicament se situaven a la vall de la Fermia. En aquest sentit, el conflicte es va iniciar quan Tossa va descobrir fites històriques que traçaven la separació dels municipis basant-se en accidents geogràfics i no en línies artificials. Durant tres anys un pèrit de camins de Tossa es va dedicar a refenciar les més de 40 fites marcades en un mapa de Tossa datat del 9 de juny de 1799. Aquest treball, però, només va servir per posar d'acord els dos municipis en algunes fites. Per la seva part, Lloret de Mar era partidari de marcar línies més rectes, que coincidien amb el darrer atermenament que s'havia fet entre les dues poblacions que datava de 1981 i que és el que finalment s'acabarà imposant.

Tot i això, ambdues poblacions havien arribat ja a un acord parcial en algunes de les fites, que s'havien publicat als butlletins oficials, però mancava la decisió de la Generalitat per acabar de fer tota la delimitació.

Des de Lloret, creuen que la decisió del Govern és la més lògica i més pràctica. "Personalment, des de Lloret veiem més lògic que se seguissin les línies rectes, perquè actualment si marques dos punts amb GPS, que és molt exacte, i fas una recta és molt més pràctic", va explicar el regidor de Medi Ambient de Lloret, Ignasi Riera, que va comentar que Tossa proposava seguir el trancurs d'un riu de la vall. "En canvi, el riu sempre es variable i, per tant, basar la delimitació en el seu curs és molt més complicat", va afegir.

Des de Tossa de Mar no van acollir la notícia amb gaire satisfacció, ja que no estan d'acord amb la decisió de la Generalitat, tot i que encara no saben si recorreran. "Des del govern de Tossa no estem d'acord amb la decisió de la Generalitat i de moment estem estudiant si hi recorrerem o no", va comentar el regidor de Governació de Tossa, Joan Antoni Hervias, duran el darrer ple municipal de la vila.