Sis mil estudiants de quart curs d'ESO i primer de Batxillerat s'informaran de les opcions formatives i laborals al seu abast en la 6a Expojove, que aquest any s'escurça un dia i se celebrarà del 25 al 27 de gener. Aprofitant l'entrada en vigor de la llei que prohibeix fumar als espais públics, el Departament de Salut incidirà en la prevenció del consum de tabac i en l'abandó de l'hàbit, a més de seguir explicant el seu programa Salut i Escola.

Aquesta Conselleria manté la seva participació en el certamen -1.800 estudiants van passar pel seu estand l'any passat-, igual que les d'Ensenyament i d'Empresa i ocupació. Aquest últim portarà a Expojove els seus programes de prevenció en riscos a la feina i d'igualtat de gènere, a més d'informar de les condicions laborals i els drets i deures dels treballadors. Pel que fa a Ensenyament, orientarà sobre Programes de Qualificació Professional Inicial, formació d'adults, Escoles Oficials d'Idiomes i, sobretot, explicarà en què consisteixen les 19 famílies professionals dels prop de 80 cicles formatius que s'imparteixen a les comarques de Girona; per fer-ho, el Departament comptarà amb la col·laboració d'un centenar de professors, que seran els encarregats d'adreçar-se als estudiants. A això s'hi afegeix informació institucional i la presència d'equips psicopedagògics per orientar els joves en qüestions generals i el Batxillerat.

Buscant joves emprenedors

El saló d'informació i orientació juvenil de Girona, Expojove, està organitzat per Fira de Girona -recinte on s'ubicaran els 52 expositors de la mostra- i el Consell comarcal del Gironès. La presidenta d'aquest ens, Cristina Alsina, va destacar la informació que es donarà sobre el projecte Youth de la Fundació Banesto, mitjançant el qual es buscaran joves gironins emprenedors aspirants a una estada formativa a Silicon Valley (Sant Francisco, EUA).

El 31,03% dels 52 expositors seran d'institucions i administracions, el 20,69 d'estudis superiors, un 17, 25 de centres de formació i un altre percentatge igual d'escoles d'idiomes, un 10,34% d'universitats i un 3,44 d'altres serveis.