Les seccions locals d'ERC i Reagrupament a la Cerdanya han tancat el pacte segons el qual presentaran una candidatura unitària a les eleccions municipals. L'acord està pres i es farà públic en els pròxims dies perquè ERC ho oficialitzi a nivell intern en una reunió d'àmbit pirinenc que es farà el dissabte de la setmana que ve.

Sota el lideratge de l'alcalde Joan Planella -l'únic nom que ja està confirmat de la llista-, ERC i Reagrupament plantejaran una candiatura sota la fórmula d'Acord Municipal que impulsa ERC arreu del país. Planella ha confirmat l'acord i ha convingut que es formarà una candidatura forta no tan sols per "la feina feta en els últims anys" sinó que també pels noms i sectors de Puigcerdà que representarà. La configuració definitiva de la llista es començarà a concretar definitivament en una reunió que se celebrarà avui. Planella s'ha mostrat molt satisfet de poder arribar a l'acord amb els militants de Reagrupament, la major part dels quals provenen de l'entorn d'ERC. L'alcalde de Puigcerdà ha apuntat que la candidatura única erà la fórmula més "lògica" perquè aplega "gent amb el mateix esperit independentment del partit o les sigles nacionals a les quals pertanyi". Planella ha remarcat que el pacte serà "boníssim" per Puigcerdà. Sobre les afirmacions fetes per l'exalcalde i líder nacional de Reagrupament, Joan Carretero, segon les quals era una imbecilitat fer pactes independentistes, Planell ha recordat que "després també va dir que ERC havia de fer de pal de paller". De moment a les converses no hi ha participat la secció local de Solidaritat per la Independència (SI), que no ha decidit si farà llista a les municipals a Puigcerdà.

Pactes a tot el Pirineu

La direcció pirinenca d'ERC, seguint les consignes de l'executiva nacional, ha donat carta blanca a les agrupacions locals perquè pacti amb Reatrupament o Solidaritat per la Independència segons convingui més a cada municipi. Segons això, ERC està negociant llistes conjuntes a d'altres municipis com ara Bellver, mentre que en principi anirà sola a Alp, Llívia i la Seu d'Urgell. A la resta de municipis les converses es perfilaran en els pròxims deu dies. A Llívia el partit està creant un grup de renovació després que alcalde, Josep Pous, hagi anunciat que ell i tot el seu equip no es presenten.