El grup municipal d'ERC de Lloret de Mar ha presentat un recurs contra el plec de condicions econòmiques i administratives per l'adjudicació de la concessió del servei de neteja de la localitat perquè creuen que «la seva actual redacció podria esdevenir el mecanisme per a la perpetuació de l'actual concessió, amb un servei més que qüestionable i un ingent cost pels ciutadans».

Cal recordar que a principis de desembre, l'Ajuntament de Lloret de Mar va posar a concurs la recollida d'escombraries i neteja viària. El contracte tindrà una durada de 10 anys, preveu una inversió de 8 milions d'euros cada exercici i inclou la neteja viària, transport de residus fins a l'abocador i el seu tractament, la neteja de les platges i la gestió de les deixalles.

Segons els independentistes, el plec de condicions vulnera l'article 1 de la llei 30/2007 que preveu la no discriminació entre els diferents candidats. Asseguren que el temini de 40 dies és curt i que es dóna poca informació als candidats de manera que «l'actual gestor disposa d'un avantatge insalvable vers la resta de competidors». En aquest sentit, demanen que s'ampliï el termini a 90 dies, un cop s'hagi donat tota la informació als possibles licitadors. A més, creuen que les dades tècniques i econòmiques han estat facilitades per l'actual concessionari.

Els republicans també posen en dubte els criteris de valoració de les diferents ofertes i demanen que es revisi. En aquest sentit, es destaquen els punts per les instal·lacions fixes i auxiliars, perquè en 40 dies no es pot adquirir cap terreny o la coordinació amb l'ajuntament, entre d'altres. També demanen que la gestió de l'abocador de residus de Lloret es faci des de l'ajuntament i no per part d'un tercer, ja que es tracta d'un «enriquiment injustificat» i el servei seria més eficient si la gestió fos pública. Finalment, demanen diversos canvis més tècnics.