"Tot està pagat". El regidor d'Hisenda i de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Pere Ararà, va confirmar en el ple d'ahir que ja no hi ha cap deute de l'Ajuntament ganxó amb l'empresa que li va subministrar dos vehicles per a la Policia Local a través d'un contracte de rènting i que, per l'impagament d'onze factures del 2010, en va retenir un aprofitant que s'havia d'arreglar al taller. Ararà va explicar que l'impagament de l'Ajuntament es devia al fet que les factures de gener, febrer i març tenien un error i s'havien cobrat 10,95 euros de més, de manera que no s'havien abonat. Ararà va donar la resposta després que el regidor d'ICV, Jesús Fernández, li ho preguntés. No obstant això, la crítica va venir del costat socialista, el regidor Juanjo Garcia (exregidor de la Policia Local durant el govern de Pere Albó), que va criticar que cap responsable polític s'hagués adonat que faltava un vehicle per patrullar.

Ararà va exposar que ell va tenir coneixement aquest dimecres de l'existència d'aquesta reclamació de l'empresa del rènting Fualsa, a qui l'Ajuntament li devia 14.553,82 euros per no pagar el lloguer del gener al novembre del 2010. El regidor va manifestar que el que es devia ja està abonat i va explicar que l'impagament es devia a un "error" de l'empresa que a les tres factures dels primers tres mesos de l'any hi va cobrar un import superior de 10,95 euros. En aquest punt, Ararà va afegir que es va demanar a l'empresa que rectifiquessin però no fou així. Això va provocar que no es paguessin la resta dels mesos perquè l'Ajuntament no pot pagar les factures posteriors si abans no s'han pagat les anteriors.

Ararà no va concretar res sobre els 8.082,22 euros que reclama l'empresa que subministra els uniformes als agents.

La resposta no va satisfer el regidor Juanjo García, que considera "greu" que els polítics no s'haguessin adonat que hi havia un vehicle policia menys a la ciutat, després que Ararà admetés que fins ahir no sabia res de les factures impagades.

Al ple també es va aprovar definitivament el pressupost per aquest any, amb les crítiques del PSC, Esquerra i ICV. Fernández va insistir sobretot en el fet que a l'aprovació inicial el govern els oferís fer les seves aportacions i després no se n'hagi recullit cap. Aquest punt va acabar amb una discussió entre l'alcalde, Carles Motas, i el portaveu del PSC, Pere Albó. Motas va acabar retirant la paraula a Albó, que creia que tenia dret a intervenir per tercera vegada per al·lusions.