Justament quan passaven cinc dies del seu 40 aniversari, el Mosso d'Esquadra Antonio Jaén Albert, veí de Banyoles, ha sigut sentenciat a un any i mig de presó per un delicte d'extorsió i ha estat absolt dels quatre delictes de corrupció de menors que se l'imputaven. L'agent evitarà la seva reclusió en disposar d'una condemna inferior a dos anys i, de moment, podrà continuar exercint la seva professió en no quedar judicilament inhabilitat.

La magistrada del Jutjat Penal número 3 de Girona ha justificat la sentència absolutòria al·legant que les proposicions sexuals i els comentaris lascius que realitzava a les nenes d'entre 13 i 14 anys de l'Institut d'Educació Secundària de Santa Coloma de Farners, a les quals també demanava fotografies, no incorrien en "responsabilitat penal" per més que fossin inadequades. Ha reconegut que els fets van produir-se en donar "plena credibilitat" a les declaracions de les víctimes, les quals van conèixer el policia arran d'una conferència sobre autoestima que aquest va impartir al centre escolar en nom de l'entitat sense ànim de lucre que presidia, Psicojove, i van mantenir converses virtuals amb ell a través del servei de missatgeria instantània Messenger.

Respecte al delicte d'extorsió, queda pal·lès en la sentència com el Mosso d'Esquadra va demanar 6.000 euros a una pacient que tractava, també a través de Psicojove, per evitar que es publiquessin a Internet unes fotos on apareixia nua i realitzant postures de caire sexual.

La dona hauria iniciat una teràpia virtual amb el condemnat a raó del trastorn límit de personalitat que pateix. Amb el temps, els contactes es van començar a realitzar de forma presencial al despatx que Psicojove llogava a l'hotel d'Entitats de Girona i la confiança contreta entre els dos els va dur a mantenir relacions sexuals i va permetre que la jove es mostrés amb postures eròtiques explícites davant la càmera web connectada a l'ordinador de l'agent.

En un moment donat, Antonio Jaén hauria dit a la pacient que una tercera persona va apoderar-se de les imatges i l'amenaçava amb difondre-les si no se'l compensava econòmicament. Per aquesta raó, la víctima va ingressar 1.000 euros al compte de Psicojove i, quan la seva mare va adonar-se de la situació, abans que fos realitzat el segon pagament, va denunciar el condemnat.