31 de gener de 2011
31.01.2011

ICV de Lloret critica el concurs i la concessió del servei de neteja

El grup assegura en el seu butlletí que l'Ajuntament s'estalviaria un milió a l'any
si gestionés el servei

31.01.2011 | 01:00

El grup d'ICV de Lloret de Mar critica en el seu butlletí el plec de condicions i la concessió del servei de la neteja que l'Ajuntament va aprovar en el darrer ple municipal. Els ecologistes defensen que caldria gestionar el servei directament des del consistori i que així l'Ajuntament es podria estalviar fins a un milió d'euros a l'any. Cal recordar que el consistori va posar a concurs el servei de recollida d'escombraries i neteja viària. I el contracte, que tindrà una durada de 10 anys, preveu una inversió de 8 milions d'euros cada exercici i inclou la neteja viària, transport de residus fins a l'abocador i el seu tractament, la neteja de les platges i la gestió de les deixalles.
Així, ICV-EUiA proposa que l'Ajuntament assumeixi directament la recollida de brossa, per evitar despeses que, sumades, superen el milió d'euros anuals. Segons va explicar el coordinador d'ICV, Javier Rodríguez Pacios, a Nova Ràdio Lloret "l'estalvi seria de 640.000 euros de l'IVA i 400.000 euros del benefici empresarial, aproximadament". La xifra pujaria a més d'un milió d'euros l'any i Pacios va remarcar que "durant deu anys de contracte són deu milions d'euros".
La formació va argumentar que és només qüestió de voluntat que l'Ajuntament gestioni el servei, ja que la plantilla de treballadors no canviaria, seria la mateixa. Creuen que simplement el regidor hauria de dedicar més temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit