L'Ajuntament de Lloret de Mar ha començat diversos tràmits per legalitzar actuacions fetes anteriorment sense llicència a Can Juncadella, després de rebre la documentació per part dels propietaris de la finca. En aquest sentit, el Butlletí Oficial de la Província recollia ahir l'exposició pública del projecte de legalització d'una glorieta i unes escales ja existents a l'interior de la finca; un altre sobre la legalització d'un frontó també existent; i el projecte per enderrocar una edificació de la mateixa finca.

Segons fonts municipals, els amos de Can Juncadella han iniciat un procés, a través d'uns delegats legals, a partir del qual volen legalitzar les diferents obres realitzades sense permís a la seva finca. En aquest sentit, segons fonts del municipi, els propietaris haurien entregat els projectes a l'ajuntament, aquest els hauria revisat i ara es posen a exposició pública, com un pas més per aconseguir la legalització d'aquestes actuacions.

De fet, el regidor d'Urbanisme, Josep Valls, ja va anunciar a mitjan novembre que l'Ajuntament de Lloret tenia constància que els amos de Can Juncadella volien regularitzar les actuacions fetes sense permís a la finca, tot i que va recordar que serien sancionats igualment perquè han fet obres sense tenir la llicència corresponent. A més, recordava que calia tenir els informes favorables, que és el següent tràmit que hauran de passar ara aquests projectes.

Després de l'exposició pública, en el cas que no hi hagi al·legacions, els projectes passaran a la Generalitat que haurà d'emetre informes favorables perquè tirin endavant i es puguin acabar legalitzant.

Les actuacions que ara es presenten ja havien estat denunciades pel consistori com obres sense permís i s'havia obert un expedient disciplinari. Cal recordar que el passat mes de juliol, l'Ajuntament va elaborar un informe que va entregar a l'oposició en el qual es feia un recull de les actuacions realitzades a la finca, tinguessin o no llicència. En l'informe, l'equip de govern relatava que les actuacions que no tenien llicència eren, precisament, l'adequació d'una glorieta i l'adequació d'un antic frontó, a més d'una pista de tennis i de bàsquet i un umbracle d'aparcament. Les conclusions de l'informe recordaven, també, que calia incoar un expedient disciplinari per aquestes actuacions sense llicència. Amb els tràmits iniciats ara, s'intenta legalitzar aquestes obres.

El procés de restitució de la situació va començar fa un mesos quan els propietaris ja van retirar la pèrgola i l'escala metàl·lica que havien instal·lat a la cala des Rajols.