El cap de llista d'ICV-EUiA a Blanes, Joan Salmeron, va condicionar qualsevol pacte a l'acaldia després de les eleccions al fet de recuperar la televisió local, tot i que aquesta sigui d'àmbit comarcal. Aquest va ser un dels punts destacats del programa electoral de la formació. "Recuperar la televisió és un tema imprescindible. Irrenunciable", va destacar Salmeron.

ICV va presentar cinc eixos principals per a les properes municipals. El primer és potenciar la participació ciutadana fins al punt de fer els pressupostos participatius. En el cas que no pugui ser a nivell general es faria en les seves àrees. El segon eix és el control "exhaustiu" de la despesa, "per evitar el malbaratament". L'aposta pels barris és el següent punt important. Segons Salmeron, l'actual equip ha marginat urbanísticament alguns barris. A més, aposten per treballar perquè els serveis de Blanes siguin de gestió pública. Finalment, volen recuperar i desenvolupar l'Agenda 21, que va ser aprovada, però "que s'ha deixat al calaix".

Salmeron va destacar que el programa que han elaborat està pensat per 8 anys, ja que la crisi fa replantejar els projectes que s'han d'acabar en 4 anys. El tramvia entre Lloret, Palafolls i Blanes o constituir un Consell Municipal d'urbanisme per vetllar per la transparència són dues propostes més dels verds.