L'Ajuntament de Calonge ha aprovat de manera definitiva el projecte d'enderroc dels dos edificis del Llevantí de Mar, situats a l'avinguda Pau Casals de Sant Antoni. D'aquesta manera, l'Ajuntament segueix amb la tramitació que ha ordenat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i que hauria d'acabar amb els immobles a terra. Aquests passos són els tràmits administratius habituals que s'han de dur a terme per l'enderroc; els mateixos que fa un any l'Ajuntament va seguir amb l'Armonia Resort, que va ser demolit l'estiu passat.

El projecte d'enderroc puja un total de 233.730,13 euros i ha estat aprovat definitivament després que s'hagin desestimats els escrits d'al·legacions presentats, segons recull l'edicte publicat ahir. L'Ajuntament va rebre el juny passat una providència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'ordenava enderrocar els dos blocs en compliment de la sentència del 2004 que declarava il·legal la llicència de construcció que el consistori va concedir el 1998. El jutjat va anul·lar la llicència perquè permetia un excés d'edificabilitat contrària a les normes urbanístiques municipals: en un lloc on podien anar-hi 8 habitatges se n'hi van fer 28. El 2009, per no haver d'enderrocar els edificis, l'Ajuntment va donar una nova llicència per legalitzar la situació. El jutjat, però, manté que els dos immobles han d'anar a terra.

El Llevantí de Mar és un més dels edificis de Sant Antoni que tenen sentència d'enderroc per incompliments urbanístics. Després de l'Armonia, ja a terra, hi ha també l'Anna I, vuit cases de Cala Cristhus i el Queixal, on es van construir cinc plantes de més. Respecte d'aquest darrer, l'Ajuntament demanarà al TSJC que doni per executada la sentència després que s'hagi fet la tramitació per legalitzar-lo, és a dir, tramitant el que els tribunals van decretar que era incorrecte. La petició municipal arriba després que el Tribunal Suprem n'hagi confirmat l'enderroc.