El dia 5 de febrer els Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona, sector Sant Feliu de Guíxols, van denunciar un motorista per haver comès, presumptament, un delicte contra la seguretat viària en circular a 183 km/h quan el màxim permès era de 80 km/h.

Cap a tres quarts de dotze del migdia de dissabte dia 5 de febrer els mossos de trànsit del sector de Sant Feliu de Guíxols estaven fent un control preventiu de velocitat al punt quilomètric 329 de la carretera C-31, al municipi de Mont-ras (Baix Empordà). En aquest punt, la velocitat màxima permesa és de 80 km/h, i els mossos van detectar un motocicleta que circulava a gran velocitat. El radar va detectar, finalment, la motocicleta circulant a 183 km/h.

El conductor, en ser aturat, va ser denunciat com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària tipificat a l´article 379 del Codi Penal. L´home va ser citat posteriorment per tal que es presentés al jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d´Empordà.

En un altre ordre de coses, els Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona van detenir un home per haver comès, presumptament, un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament i amb el permís sense vigència per pèrdua de punts. El detingut és Daniel J.A. de 24 anys i veí de Banyoles.

Cap a dos quarts de dues del migdia del dia 2 de febrer, efectius de trànsit dels Mossos d´Esquadra estaven fent un control punt quilomètric 42.3 de la carretera C-66. Els agents van escoltar un soroll fort de motocicleta de gran cilindrada i van observar com un motorista, sense casc, s´incorporava a gran velocitat a la rotonda sentit Girona.

Un dels agents li va fer senyals d´aturada amb el braç i senyals acústiques amb el xiulet per tal que el conductor de la motocicleta s´aturés. En aquell moment el motorista va donar gas i va aixecar la roda, fet que va provocar que l´agent hagués de saltar al voral per tal de no ser atropellat. El conductor va marxar a tota velocitat per la C-66 on diversos vehicles van haver de fer maniobres evasives per tal de no col·lidir amb la moto.

Les indagacions policials van portar a esbrinar la identitat del motorista, i també es va poder constatar que aquest hauria perdut la vigència del permís de conduir per haver esgotat els punts. Finalment el van localitzar, identificar i detenir el dia 5 de febrer.

El detingut, Daniel J.A. de 24 anys, veí de Banyoles, i amb nombrosos antecedents policials, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia el dia 6 de febrer, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.