Els alcaldes de la comarca de la Selva tornen a dir prou al Ministeri de Foment i reclamen que els trams del desdoblament de la Nacional II, que van des de Maçanet de la Selva fins a Caldes de Malavella, que es troben aturats es desencallin d'una vegada i s'hi comenci a treballar. I és que la N-II és una via, que al seu parer ara mateix té un traçat és «deficient, insegur, amb poc manteniment, mal il·luminat i mal senyalitzat» i, en canvi, hi segueix havent molt volum de trànsit.

A banda, en una moció aprovada pels batlles ahir en el Consell d'Alcaldes celebrat al santuari del Far de Susqueda, ressalten que aquesta és una situació que els genera «indefensió i greuge» constant als usuaris que se senten «mancats d'unes mínimes condicions de seguretat i garanties de mobilitat», un fet que es pot plasmar, remarquen, en els accidents mortals dels darrers mesos.

De fet, en els dos trams selvatans que tenen les obres aturades, el que va de Maçanet a Sils i el de Sils-Caldes, en el darrer mig any s'han cobrat quatre morts. L'accident més recent es va saldar en dues víctimes mortals de Vidreres i es va produir el 3 de febrer al quilòmetre 697 de la carretera N-II a Sils.

L'alta sinistralitat és un dels punts que lamenten i per evitar més accidents proposen, i així fer baixar el trànsit a la N-II -com ja ho van fer l'abril del 2010- que el Ministeri de Foment autoritzi que fins a la finalització de les obres de desdoblament d'aquesta via, el tram d'autopista AP-7 entre Maçanet i la sortida de Girona Nord sigui gratuït per a tots els usuaris.

Tot i això, reclamen que mentre no es reprenguin els treballs, s'assegurin unes «mínimes garanties de seguretat i mobilitat» a la via. Per altra banda, també sol·liciten al Servei Català de Trànsit que posi «major ènfasi en la regulació del trànsit i la seguretat de la via» sobretot en les hores puntes i alhora que elabori un estudi imparcial que avaluï la perillositat del traçat actual i alhora, s'hi proposin millores.

A banda, com a mesura de força els alcaldes preveuen fer una acció de protesta per reclamar a Foment la represa d'aquestes obres de desdoblament del N-II que porten aturades des de l'octubre de 2008 en el cas del tram Maçanet - Sils i el de Caldes a Sils, des de juny de 2009. La idea, com explica el president del Consell Comarcal Jordi Gironès és fer un acte en un punt dels trams empantenagats i podria ser una esmorzar de protesta. Queda per determinar la data, però Gironès diu que serà en breu. La moció es va aprovar ahir en el darrer Consell d'alcaldes i s'enviarà a Foment, el Servei Català del Trànsit, al Parlament, els diputats gironins al Congrés i el subdelegat del Govern.