Un grup de joves olotins autodenominat Front Unitari per l'Emancipació de la Terra (FUET) mostra al Facebook un quadre del rei, Joan Carles I, robat de la sala de plens de l'ajuntament d'Olot. Al darrer ple de l'Ajuntament al 27 de gener, el retrat del rei ja no hi era. Ahir al matí, la paret frontal estava sense el retrat del Rei i sense la fotografia del president de la Generalitat. La porta de la sala de plens, normalment, està oberta i l'únic control que hi ha són dues càmeres a la porta d'entrada de la Casa de la Vila. Els autors del robatori apunten que els darrers plens de l'Ajuntament s'han celebrat sense el retrat del Rei. Fonts de l'Ajuntament han indicat que el quadre falta d'abans de Nadal.

Fonts del municipi van parlar de l'existència d'una visita del príncep Felip programada per al divendres 25 de febrer. Ahir al vespre, el president de la Cambra de Comerç i impulsor de la Fundació Príncep de Girona, Domènech Espadalé, va indicar que la visita encara no està confirmada.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Albert Rovirola (PSC), va dir que desconeixia el furt. Va explicar que han evitat posar un guarda de seguretat que demani el DNI i un aparell detector de metalls a l'entrada de la Casa de la Vila. Això no obstant, a partir del robatori, Rovirola va apuntar que n' estudiaran la implantació. Es va mostrar preocupat pels quadres que hi ha a les dependències municipals fruit de donacions.

Al Facebook, els autors del furt defineixen el robatori de segrest. Indiquen que tornaran el quadre quan es compleixin un seguit de reivindicacions de caràcter independentista.