L'Ajuntament de Tossa assegura que ha executat -dades fins a febrer de 2011- inversions per valor de 13.741.493 euros durant el present mandat, "tot i les dificultats econòmiques que viu la hisenda municipal". Del conjunt d'inversions executades, en destaquen per quanties, la construcció de la nova canonada de portada d'aigües des de Lloret (amb uns 6 milions d'euros invertits); la compra de la finca de Sant Grau (965.000 euros); la compra del geriàtric (790.000 euros); o les obres a Can Vergonyós (741.000 euros que quedaven pendents de pagar de l'anterior legislatura).

D'altres partides importants, segons afirma el consistori en un comunicat, serien les millores en l'enllumenat públic (370.000 euros); la instal·lació de la nova gespa artificial del camp de futbol (345.000 euros); l'ampliació de l'escola Ignasi Melé i Ferré (326.000 euros); o la restauració del carrer Abat Oliva (231.000 euros).

L'alcaldessa de Tossa Imma Colom (CiU) explica que "la delicada situació econòmica que pateix la hisenda municipal des del col·lapse financer de 2007 no ha impedit mantenir un bon ritme inversor durant el present mandat gràcies a l'esforç de l'actual equip de govern de CiU per trobar fonts de finançament alternatius als municipals". En aquest sentit, Colom afegeix que "s'ha treballat de valent per obtenir subvencions d'altres administracions".

D'aquests ajuts, destaquen les subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per import de 2.865.530,99 euros; i el Fons Estatal d'Inversions Locals (FEIL) per valor d'1.633.994,85 euros.

La reforma de la muralla d'Hostalric es troba en la seva fase final i la previsió de l'Ajuntament és inaugurar-la cap a finals del mes de març, segons assegura el regidor d'Urbanisme Joan Serras (HC). Una nova data, després que la inicial, el setembre passat, s'hagués de postposar perquè les obres encara no estaven llestes.

La remodelació d'aquesta muralla és un projecte que els darrers dos anys ha comportat molta polèmica en aquesta localitat del Baix Montseny ja que un dels punts més delicats d'aquesta reforma és que s'eliminen els terrats de les cases del pany de muralla i en conseqüència, els garatges de les vivendes; cosa que va comportar queixes veïnals.

De fet, aquest desacord entre ajuntament i veïns va culminar en un canvi per part del consistori de les indemintzacions. En concret l'ajuntament finalment va decidir triplicar el que rebran els 43 veins afectats, passant els 44,4 euros per metre quadrat inicials als 155,5 euros per metre quadrat.

Tot i això, no hi va haver acord amb tots els veïns i aquest març, malgrat s'inaugurarà aquesta reforma, encara hi haurà encara set terrats dempeus. Hi restaran perquè ara fa un any, el jutge va decidir ordenar una suspensió cautelar de les obres i per tant, malgrat eliminar la major part dels terrats, n'hi harà set que seguiran sobressortint del pany de la muralla.

Una decisió judicial que encara no té solució i que és resultat d'una denúncia que els veïns d'uns set habitatges d'aquest tramvan presentar per ampliar el contenciós contra l'Ajuntament de principis del 2009 i on reclamaven al jutge la mesura cautelar de suspensió d'aquesta actuació a la muralla medieval i un peritatge judicial. Tot i això, el regidor d'Urbanisme Joan Serras assegura des de l'ajuntametn c oes segueix "amb converses amb els veïns, però si no hi ha un acord, ho haurà de decidir el jutge".

Canvi d'imatge el municipi

La remodelació d'aquest tram de muralla d'Hostalric va començar el novembre del 2009 i va des de la Torre dels Bous fins a la Torre de les Tuies Negres. Aquesta ha de suposar un canvi d'imatge d'aquest espai, que ressegueix l'antiga carretera.

El projecte de recuperació de la muralla d'Hostalric es duu a terme des de fa gairebé 30 anys i de fet aquesta és la cinquena intervenció que es fa i té com a objectiu, segons el consistori, dignificar l'antiga muralla que fortificava Hostalric en l'època medieval.El projecte que s'ha desenvolupat en aquest tram té un pressupost d'un milió d'euros i a més de la polèmica eliminació dels balcons dels habitatges també comprèn una zona de passeig per als vianants al voltant de la muralla, que servirà per admirar el patrimoni arquitectònic medieval que quedarà al descobert: la muralla i les seves torres.

La vila d'Hostalric disposa d'un gran patrimoni arquitectònic, que data des de l'època medieval fins al segle XIX i s'ha convertit en un dels atractius d'aquest municipi de la Selva interior.