Representants d'empreses i institucions de la província de Girona han reclamat a Ryanair que reconsideri la seva decisió d'eliminar avions amb base a l'aeroport de Vilobí d'Onyar, cancel·lar rutes i reduir freqüències, ha informat la Cambra de Comerç de Girona en un comunicat.

Han demanat també a l'aerolínia irlandesa que negociï el finançament de l'Acord d'Intencions signat amb el Govern el desembre, una vegada s'aprovin els pressupostos per al 2011 i d'acord amb un criteri d'una quantitat fixa per passatger arribat a Girona.

A la reunió hi han assistit els representants de les cambres de comerç de la província de Girona, de la Diputació, de la federació d'empresaris (Foeg), Pimec, UGT i CCOO, del Fòrum Carlemany, el delegat del Govern i el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat.

Han demanat a AENA que participi en el finançament dels contractes de promoció de les comarques gironines signats amb les companyies aèries que volen des de Girona, que contribueixen que l'aeroport pugui tenir un benefici d'uns 24,3 milions d'euros el 2010, segons dades del Ministeri de Foment.

Alhora, han acordat constituir una taula estratègica per a l'impuls i el seguiment del traspàs de l'aeroport de Girona a la Generalitat, "com a infraestructura estratègica per al desenvolupament de les comarques gironines", coordinada pel delegat del govern A Girona, en el marc del canvi de model aeroportuari estatal iniciat amb l'aprovació del decret de 3 de desembre de modernització del sistema.

Finalment, els representants institucionals i empresarials gironins s'han compromès a buscar noves companyies interessades a fer noves rutes amb destí i origen a Girona.