La companyia aèria Ryanair ha anunciat avui l'obertura d'una nova ruta que connectarà l'aeroport de Girona (Gironès) amb Vílnius (Lituània), malgrat el recent anunci de l'aerolínia de reduir a la meitat les seves rutes ofertes des d'aquest aeroport català.

Fonts de la companyia han confirmat a Efe que la ruta, que començarà a operar al maig, "feia moltes setmanes que estava decidida i parlada" i que està desvinculada de la retallada de vols des de Girona anunciada la setmana passada.

En concret, les fonts consultades asseguren que Ryanair va tenir clar des del primer moment que Catalunya seria un dels mercats que connectaria amb Lituània i que "és una decisió que va comportar setmanes", encara que s'han negat a explicar per què finalment s'ha optat per Girona, en comptes de Barcelona, aeroport on la irlandesa està augmentant la seva presència des de l'estiu passat.

Ryanair situa aquesta nova ruta des de Girona en l'estratègia de la companyia de "connectar extrems geogràfics d'Europa" amb vols més llargs i que "augmenten la mobilitat a gran escala" al continent europeu, apunten les mateixes fonts.

El vicepresident de la companyia irlandesa, Michael Cawley, va anunciar dimecres passat que reduirà gairebé a la meitat la seva capacitat a l'aeroport de Girona a causa de la finalització de les ajudes del Govern, cosa que suposarà la cancel·lació de 18 rutes i comportarà la pèrdua de 1.700 llocs de treball a la zona.