No sempre és bo ser previsor. Els qui havien comprat un bitllet d'avió per les vacances de Setmana Santa d'aquest any poden trobar-se amb el vol anul·lat, si correspon a alguns dels que Ryanair ha decidit suprimir. Malgrat que en principi Ryanair va anunciar que les rutes que anul·laria des de Girona a causa del seu conflicte amb el Govern català seguirien operant fins a començament de maig, Diari de Girona ha comprovat com en realitat la majoria de vols ja estaran inactius des de final de març. La Setmana Santa se celebra aquest any entre el 14 i el 18 d'abril.

De fet, només 5 de les 18 rutes que Ryanair pensa suprimir a Girona estaran operatives fins a inicis de maig. Per pràcticament tota la resta de vols afectats, la web de Ryanair només ven bitllets fins a finals de març. Per a més endavant ja no se'n poden adquirir. De fet, hi ha dues rutes per a les quals ja no es venen bitllets per cap dia, com són les Girona-Hamburg i Girona-Poitiers. N'hi ha tres més de les afectades (Szcezecin, a Polònia; Kristianstad, a Suècia; i Plodvdiv, a Bulgària) per a les quals tampoc se'n venen, en aquest cas perquè els vols ni tan sols han començat a realitzar-se, ja que estava previst que ho fessin el mes vinent. En aquests moments ni consten a la web de Ryanair dins de la llista de destinacions a les quals es pot volar des de Girona.

La situació començarà a afectarà, de retruc, el turisme que vindria a passar les vacances de Setmana Santa a Girona i la Costa Brava, ja que lògicament els vols tampoc no estaran operatius en el sentit invers. Pot ser la pedra de toc que indiqui amb aproximació els perjudicis que el conflicte pot provocar al sector.

Nou vol a Vilnius

Malgrat els esdeveniments dels darrers dies, Ryanair va anunciar ahir l'obertura d'una nova ruta que connectarà Girona amb Vílnius (Lituània). La ruta, que començarà a operar al maig, feia setmanes que estava decidida i parlada i està desvinculada de la retallada de vols. Ryanair situa aquesta nova ruta des de Girona en l'estratègia de la companyia de connectar extrems geogràfics d'Europa amb vols més llargs.