L'Audiència de Girona ha condemnat a set anys i mig de presó José Estévez Gómez, el veí de Celrà conegut com a Pepe el gafas, per un delicte d'assassinat en grau de temptativa després que estimés provat que el 6 de febrer del 2010 va disparar un tret a traïció contra un client del bar Nou de la població. Li imposa també una multa de 100.120 euros per rescabalar els danys soferts per la víctima després que la bala rebuda li amputés el tercer dit de la mà esquerra, li destrossés parcialment l'estèrnum, una part del pulmó dret i diverses costelles.

L'advocat de la defensa, Jordi Colomer, entén la sentència però discrepa de la qualificació realitzada pel tribunal. Tot i que la sala ha rebaixat a la meitat la pena sol·licitada pel ministeri públic i l'acusació particular considera que el cas s'emmarca en un delicte d'homici i no d'assassinat. Tanmateix, celebra que els magistrats hagin tingut a bé tenir en compte l'atenuant d'alcoholisme per disminuir la pena imposada.

Durant la celebració de la vista oral el lletrat va insistir a demostrar l'alteració psíquica que presentava el seu patrocinat quan van tenir lloc els fets. Com a prova determinant va presentar les anàlisis de sang que demostraven que el seu client conservava 1,06 grams d'alcohol en sang passades set hores des que va produir-se el tret però les declaracions dels forenses han evitat que la sala accepti un eximent per aquest fet. Els pèrits van determinar que els càlculs d'alcohol en sang poden ser imprecisos passades més de tres hores des de la ingesta.

El tribunal també troba inversemblant que el tret efectuat per José Estévez Gómez es produís de manera fortuïta, com aquest hauria assegurat. Primer, perquè cap testimoni va veure ningú obrint la porta i tocant la culata amb la fulla d'aquesta -com va indicar el processat- i, en segon terme, perquè consideren que l'agressor, caçador amb més de 40 anys d'experiència, havia tret el fiador del rifle abans d'entrar a l'establiment ja que, d'altra manera, aquest no podria haver saltat accidentalment permetent que el gallet s'accionés.

Si bé és cert que la sentència ?especifica que Estévez Gómez no tenia intenció de disparar contra la persona que ho va fer, considera que el tret tenia una clara ?voluntat de matar la víctima en estar ?dirigit contra una zona on es concentren els òrgans vitals i ?haver-se realitzat a traïció impedint-li la defensa ja que l'agredit ni tan sols va tenir temps a girar-se cap a la porta abans no resultés ferit.

L'autor dels fets es va lamentar pel succés durant la celebració de la vista oral i va reconèixer no tenir cap desavinença amb la víctima a pesar que en el passat ambdós haurien tingut una disputa a raó de la qual ell s'hauria trencat el braç. Tanmateix, va ser ell qui aquell matí va servir l'esmorzar a la víctima abans d'anar a buscar l'escopeta a casa. Acció, aquesta darrera, que va decidir després de presenciar una disputa entre un grup de romanesos i el propietari del bar.