La direcció nacional d'Unió de Joves ha obligat a dimitir al president de les comarques gironines, Xavier Roca, per haver felicitat l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per haver defensat l'opció independentista el passat mes de gener. La carta, que es va fer pública el dia 27 de gener, estava signada per Unió de Joves de les comarques gironines i en ella es definien com a "joves catalanistes i partidaris de l'Estat propi per a la nostra nació". Davant d'aquesta missiva, la direcció nacional d'Unió de Joves ha cridat a files Xavier Roca i li ha dit que, o dimitia, o li obrien un expedient. Roca ha acabat per dimitir.

Els joves democristians gironins van enviar la carta a Pujol després que l'ideòleg de CiU contemplés públicament, per primera vegada, la independència de Catalunya com una possible "alternativa" davant la "marginació i l'ofec" als quals vol sotmetre Espanya als catalans. Pocs dies més tard que Pujol fes pública la seva opinió a través d'un butlletí electrònic del Centre d'Estudis que porta el seu nom, Unió de Joves de les comarques gironines va enviar-li una carta "aplaudint" les paraules de l'expresident català.

"Som joves d'Unió Democràtica de Catalunya. Els nostres referents són figures com Manel Carrasco i Formiguera, patriotes que van morir defensant la llibertat nacional del nostre país", assenyalava el text. Per això, els joves democristians agraïen a Pujol el seu "pas", assegurant que era "de cabdal trascendència en el procés d'alliberament nacional del nostre país". Per aquest motiu, consideraen "un moment històric" la decisió de Jordi Pujol de defensar la independència. "Amb el seu posicionament s'obre un nou panorama i amplia l'espectre de partidaris d'aquest procés de maduració nacional que permetrà al país reflexionar sobre la viabilitat de l'Estat propi", assenyalaven, tot finalitzant: "Molts joves que el tenim com a referent li agraïm aquest pas".

Després d'aquesta carta, la direcció nacional d'Unió de Joves va fer-li un toc d'atenció i va demanar-li que dimitís. Si no, van advertir, l'expedientarien. Al final, el democristià gironí va optar per la dimissió.