El Príncep, Felip de Borbó, va compartir el matí d'ahir amb els alumnes, professors i pares del Centre d'Educació Especial, Joan XXIII, del Patronat Joan Selles Cardelús a Olot i amb el personal de la factoria d'Alzamora Packaging de Sant Cosme a Sant Joan les Fonts. En el decurs de les visites es va interessar per la quotidianitat docent i laboral dels alumnes i dels treballadors. Va escoltar els detalls de la seva feina i es va interessar per les seves expectatives de futur. Al centre docent va descobrir una placa commemorativa de la visita i a l'empresa va inaugurar un museu sobre l'evolució de la impremta.

Cobert per un ampli dispositiu policial terrestre i aeri, a les 11 en punt del matí, el príncep va arribar al Centre d'Educació Especial, Joan XXIII d'Olot. Va ser rebut per l'alcalde d'Olot d'Olot, Lluís Sacrest; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell (CiU) i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU). Tot seguit, va saludar els treballadors del centre que l'observaven des d'una balconada. Abans d'entrar a les aules, va saludar els membres del Patronat Joan Selles Cardelús. Es tracta d'una fundació privada que té la finalitat de procurar per l'educació i la inserció laboral i social dels disminuïts psíquics.

El príncep va entrar a l'aula d'ESO adaptada per a nois i noies de 12 a 16 anys. "Com esteu", va preguntar. Una alumna va contestar que treballaven. La noia va puntualitzar que es tractava de la classe de naturals. Després es va acostar a un jove, el qual va explicar que feia un mural de classificació de plantes. El príncep es va acomiadar, després d'haver saludat els professors.

Tot seguit va entrar a l'aula d'estudis prelaborals per a alumnes de 16 a 21 anys. En aquest cas, l'espai era més gran i també van entrar la resta de personalitats. El príncep es va interessar per la feina d'un alumne. "Em dic Martí i tinc disset anys", va contestar el noi. "Com et va la feina" va preguntar-li Felip de Borbó. El jove va explicar que fa pràctiques a una empresa del metall. Després es va dirigir envers un jove de 20 anys. Aquest noi li va indicar que treballa al geriàtric Montsacopa. A més, va explicar-li els detalls de la seva feina. "Quant temps fa que treballes", va demanar el Príncep i el noi li va dir que treballa des de fa dos anys i mig.

Davant de tot el personal, els alumnes i els pares, Felip de Borbó va descobrir una placa commemorativa de la seva presència. Abans d'estirar el cordó, el president del Patronat, Manel Faus, va agrair-li la visita. "Ens transmet moltes ganes de continuar amb el nostre treball", va dir. Tot seguit, el Príncep va descobrir la placa. Quan van acabar els aplaudiments, es va dirigir als presents per dir-los: "El més important és que estan somrient".

Al voltant de la 1 del migdia, va arribar a la factoria Alzamora. El Príncep va seguir les diferents sales de màquines i magatzems. Es va interessar pel procés d'elaboració. Després, es va dirigir al museu de la impremta, on es va fixar en el cartell de l'antic establiment que Pere Alzamora i Michel va fundar el 1900 en un carrer del Barri Vell d'Olot. Sota el cartell hi havia fotografies del treball al taller que el fill del fundador, Pere Alzamora i Carbonell, va convertir en un grup empresarial de nivell mundial. Després va observar les les màquines de l'evolució de la impressió, que van del segle XVII fins a l'actualitat.

Tot seguit va tenir lloc l'acte inaugural del museu, en el qual la directora, Anna Alzamora, li va agrair la seva presència.