El Jutjat Penal 2 de Girona ha absolt el jove de Palafrugell (Baix Empordà) acusat de difondre codis per accedir gratis a Canal+ a través d'Internet. Fiscalia i acusació particular demanaven que el condemnessin a tres anys de presó i a pagar una multa de 4.320 euros per revelar secrets professionals i afavorir la difusió de claus. La sentència considera que el jove no tenia control sobre els enllaços que terceres persones col·locaven al seu web i a través del quals els usuaris podien accedir a les claus per veure gratis la televisió. La sentència fa constar que com a administrador tenia una alerta on deia que no es feia responsable dels enllaços externs i recordava que el fòrum rebutjava la pirateria.

Canal+ va denunciar l'any 2007 que Jesús Hugas difonia els codis a través d'Internet. Concretament, tenia una pàgina web on hi havia uns links que redirigien a fòrums on hi havia aquests codis que servien per piratejar el canal de pagament sense pagar les quotes mensuals. Des de l'entrada en funcionament fins el 8 de febrer del 2007 el web va rebre 113.157 visites.

Segons la sentència, no ha quedat provat que el jove difongués els codis expressament perquè no controlava els enllaços externs que penjaven al seu web. A més, a la pàgina hi tenia un avís on feia constar que estava 'terminantment prohibit' publicar claus per al visionat il·legal de plataformes digitals.

'Aquest fòrum és per a ús educatiu i experimental sobre investigacions del món de la televisió per satèl·lit', ressaltava la nota que advertia que el fòrum 'rebutja la pirateria' i no es responsabilitza dels enllaços de les pàgines. 'Si no estàs d'acord amb aquestes normes, no entris', conclou la sentència. Per aquests motius, el processat ha quedat absolt.