La Guàrdia Civil de Girona ha desmantellat una organització dedicada al tràfic de drogues a nivell europeu, que operava entre l'Estat, Bèlgica i Holanda. Els agents van detenir set persones el passat 26 de febrer a La Jonquera i Figueres i se'ls van requisar vuit quilos d'heroïna. Els detinguts, de nacionalitat belga, marroquina, tunicina i espanyola, formarien part d'aquesta xarxa, que proveïen de substàncies estupefaents ciutadans francesos que es desplaçaven fins a La Jonquera. El jutjat de Figueres porta la instrucció del cas.

La policia estava fent un seguiment de la xarxa i va detenir dues persones que circulaven en una furgoneta amb matrícula belga a Figueres i que transportaven els 8 quilos d'heroïna en pots de detergent perfectament tancats i camuflats.

Durant la investigació es va poder arribar a la conclusió que la droga podria estar sent transportada des d'un país europeu fins a Espanya, concretament des d'Holanda o Bèlgica. Van quedar detinguts S. M., de 24 anys d'edat i nacionalitat belga, A. I. de 26 anys d'edat i nacionalitat belga, I. B. de 31 anys i nacionalitat tunicina, i A. N. de 68 anys d'edat i nacionalitat marroquina.

Al mateix temps, amb prèvia autorització judicial, els agents van registrar tres domicilis de la localitat de La Jonquera, on es va procedir a la detenció de dues persones vinculades directament amb l'organització, H. B., de 31 anys i nacionalitat marroquina, M. H. de 36 anys d'edat i nacionalitat tunicina.

Posteriorment es va procedir a la detenció del ciutadà espanyol J. L. M. A., de 45 anys i presumpte col·laborador dels anteriors detinguts. La xarxa de distribució es dóna per pràcticament desarticulada, estant a l'espera d'altres informacions de les policies de Bèlgica i Holanda. Porta el cas el jutjat de Figueres.