El fort vent que està assotant les comarques gironines va deixar ahir els seus valors màixms a l'Alt i Baix Empordà i al pirineu ripollès. Durant tot el dia el vent del nord en aquestes regions va ser una constant i en cap moment baixar dels 40 quilòmetres per hora (km/h). Els valors més elevats es van registrar a Setcases, amb ràfegues de més de 80 quilòmetres per hora, i a les dues comarques empordaneses la tramuntana també va bufar de valent, arribant a xifres d'entre 70 i 80 km/h.

La resta de comarques tampoc es van lliurar del vent del nord, si bé els valors màixms es van mantenir en valors de 30 a 60 km/h. Per avui es preveu que la tramuntana seguixi bufant fort i amb el predomini de baixes temperatures, si bé no es preveuen precipitacions. Aquests dos factors units creen una sensació tèrmica de molt fred.

Segons el Meteoclimàtic, a Castelló d'Empúries, tot i que les temperatures màximes van superar els 12 graus centígrads, el fort vent del nord (va bufar a 74 km/h) i va fer que la sensació tèrmica al carrer fos de -6 graus. De la mateixa manera, a Girona ciutat ahir a la tarda les ràfegues de vent arribaven als 50 quilòmetres per hora i la temperatura rondava els 8 graus.

Per altra banda, el fort vent va provocar la caiguda d'un mur que encerclava una finca al carrer Ponent de Figueres. Una persona va resultar ferida lleu amb diverses contusions en un incident que va provocar la mobilització de dues dotacions de bombers.