El Servei d'Orientació i Inserció Laboral de l'Ajuntament d'Olot (SOIL) va atendre 992 persones durant el 2010. En un any, el SOIL va enviar 661 currículums per aspirar a 197 ofertes de treball repartides per la comarca de la Garrotxa. D'aquestes, el servei va aconseguir trobar feina a 163 persones. Les xifres van ser fetes públiques, ahir, per la regidora de Promoció Municipal, Fina Soler (PSC). L'edil va qualificar el 2010 d'any difícil en la línia del 2009. I va anunciar també que la intenció de l'Ajuntament és la de potenciar els serveis d'inserció laboral en els propers anys.

La regidora va enumerar que el mes passat existien 2.285 persones aturades a Olot, un 53% de les quals són homes. En canvi, el desembre del 2007 només hi havia 1.080 persones a l'atur, en un 60% dones. Soler va apuntar que l'atur es va disparar després de les vacances d'estiu del 2008. Així, el gener del 2009 hi havia 1.800 persones sense feina. A partir d'aquesta data hi ha hagut pujades i baixades fins a arribar a la xifra actual de 2.285 aturats. El sector que registra un major nombre d'aturats és el de serveis. Aquest sector registra 1.230 aturats a Olot i 1.730 a la comarca. Com a nota positiva, Soler va indicar que l'atur a la indústria i a la construcció s'ha estabilitzat.

Segons Soler, els Serveis d'Orientació Laboral d'Olot estan formats per una tècnica i dues orientadores. La intenció és ?aconseguir la inserció laboral a partir de la formació i de l'acompanyament. La regidora va explicar que els serveis d'ocupació municipals combinen les seves ofertes de formació amb les de les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG).