La Guàrdia Civil de Girona ha desmantellat a l'Alt Empordà una organització dedicada al tràfic de drogues a Europa amb ramificacions a Espanya, Bèlgica i Holanda i que ha acabat amb la detenció de set persones i el decomís de vuit quilograms d'heroïna amagats en pots de detergent.

La investigació policial va començar l'any passat, quan els agents d'aquest cos de policia van descobrir que, a la Jonquera, hi operava part d'una xarxa internacional de narcotraficants. Aleshores, van detectar que ciutadans de nacionalitat francesa es desplaçaven fins a aquesta població per tal de proveir-se de drogues i, per determinar l'origen del seu proveïment, van organitzar dispositius de vigilància. Segons les fonts policials, les substàncies eren transportades des d'Holanda o Bèlgica fins a Espanya. A finals del mes passat, els investigadors sospitaven que es preparava una important transacció de droga entre membres de l'organització. Per aquest motiu, van organitzar diversos dispositius amb l'objectiu de localitzar-los.

Durant els operatius, la Guàrdia Civil va va detenir a Figueres dos ciutadans belgues que anaven en una furgoneta amb vuit quilograms d'heroïna i dos membres de la banda -un tunisià de 31 anys i un marroquí de 68- quan eren a punt de realitzar la compravenda. Els detinguts duien la droga amagada en diversos pots de detergent, tancats i camuflats. Al mateix temps, i després d'obtenir una autorització judicial, els agents de la policia van registrar tres domicilis de la Jonquera, on van detenir dues persones més vinculades directament a l'organització, un marroquí de 31 anys i un tunisià de 36. Posteriorment, van detenir també un ciutadà espanyol de 45 anys com a presumpte col·laborador dels altres dos anteriors.

La Guàrdia Civil dóna per gairebé desarticulada la xarxa de distribució, tot i que està a l'espera d'altres informacions procedents de les policies de Bèlgica i Holanda, que podrien portar a una posterior col·laboració entre agents d'aquests països. Els detinguts passaran properament a disposició judicial als jutjats de Figueres.