La Sindicatura de Comptes ha detectat irregularitats i "incompliments significatius" en la gestió i control dels comptes de la Fundació de l'Hospital de Pobres de Puigcerdà (Cerdanya), així com en la Fundació Centre de Documentació Política, de l'exdirector general de la Generalitat Miquel Sellarès.

La Sindicatura ha anunciat que durant la fiscalització dels comptes de l'hospital de Puigcerdà no se li ha facilitat la documentació necessària per poder justificar 7,2 milions d'euros que es van destinar a construccions el 2009 ni 4,5 milions que van servir per a instal·lacions tècniques i maquinària.

La Fundació de l'Hospital de Pobres presta assistència sanitària a diversos municipis de la comarca de la Cerdanya i està gestionat per un patronat presidit per l'alcalde de Puigcerdà i vuit membres designats per la corporació.

Quant a la fundació de Sellarès, director general de Seguretat en el primer govern de Jordi Pujol, l'informe de la Sindicatura relatiu a l'exercici 2009 revela que les subvencions del govern català, per valor d'1,4 milions d'euros, s'ingressaven en un compte personal de Sellarès, qui al seu torn no ha facilitat els extractes bancaris corresponents, quan haurien d'haver-se ingressat en un compte a nom de la fundació.

Les subvencions representen el 80,68% dels ingressos de l'entitat, 1.410.667 euros de la Generalitat el 2009 i 252.655 euros de la Diputació de Barcelona.

No obstant això, a l'octubre del 2009 només es va realitzar una transferència de 17.757 euros des del compte de Sellarès al de la fundació per regularitzar els imports pendents de transferir del Govern.

"Els imports transferits des d'aquest compte personal al de la Fundació no sempre coincideixen amb els imports transferits per la Generalitat, malgrat que a final d'any s'ha de regularitzar l'import", ha informat la Sindicatura.

El pressupost de la Fundació per al 2009 va ser d'1,9 milions d'euros, 164.358 euros menys que el 2008.