El temporal del 8 de març del 2010 va deixar 5.999 avaries i va arribar a vinclar i trencar més de 2.500 torres de la xarxa de mitjana i alta tensió. A més, la intensa nevada va deixar 450.000 clients gironins sense llum, alguns dels quals durant més d'una setmana. Per tornar a aixecar tota la destrossa, que entre altres va comportar la renovació de 200 quilòmetres de cable, la companyia elèctrica Endesa va invertir 60 milions d'euros. En alguns moments, 1.660 operaris van treballar de manera simultània arreu de la demarcació. De les 46.000 reclamacions de clients que va rebre la companyia, Endesa ha donat resposta al 100% i s'han indemnitzat el 85%. Les que queden per tancar estan pendents de peritatges. La companyia es va mostrar satisfeta perquè les infraestructures elèctriques van quedar reparades l'1 de juliol, coincidint amb l'arribada de l'època de vacances.

Quan falten cinc dies per complir-se el primer aniversari de la nevada, Endesa va fer balanç i va assegurar que les infraestructures aguantarien més si es produís una situació similar. El director de la companyia a Girona, Francesc Vizcaíno, considera que «evidentment, no podríem evitar que hi hagués incidències, però es registrarien menys avaries». Va afirmar que s'està «molt més preparat» per fer front a les incidències. Vizcaino va llançar un missatge de tranquil·litat i va recordar que es va tractar d'una nevada «excepcional».

A més, l'empresa ha elaborat un pla de contingència, atenent les peticions dels ajuntaments i de la Diputació, i que col·locar «tots els grups electrògens que facin falta a cada municipi», va dir Vizcaíno.

Tot i això, el director d'Endesa a Girona també va remarcar els grups electrògens no són «la solució definitiva», sinó que aquesta passa per tenir la xarxa elèctrica preparada davant qualsevol eventualitat. Per aquest motiu, i amb l'objectiu de deixar enrere la catàstrofe de la nevada, l'elèctrica invertirà 50 milions d'euros aquest 2011 a les comarques gironines.

D'aquesta part, 20 milions d'euros, es destinarà a la construcció de quatre noves línies d'alta tensió, en tres de les quals ja s'està treballant sobre el terreny. En concret, es tracta de les línies de 132 kV Bescanó-Salt i Bescanó-Olot, que depenen directament de la MAT; i de la de 132 kV Olot-Serinyà-Santa Llogaia-Figueres, que la companyia considera «vital» per reforçar el servei a la demarcació i que es troba «en una fase avançada» segons va concretar Vizcaíno.

Pel que fa a la quarta línia, que tindrà 110 kV i connectarà la subestació de Juià amb Bellcaire d'Empordà, el director d'Endesa a Girona ha indicat que es troba «en un estat incipient; per tant, s'iniciarà aquest 2011 i conclourà en anys posteriors». Francesc Vizcaíno va remarcar que, amb la construcció d'aquestes línies d'alta tensió, es reforçarà el sistema .

Tot i que la xarxa elèctrica gironina ja s'ha renovat, les conseqüències administratives del temporal encara no estan tancades. De fet, dels tres expedients que va obrir la Generalitat a la companyia, encara hi ha obert el que va derivar en sancionador, i que podria suposar una multa de fins a 6 milions d'euros. En concret, aquest expedient es referia a la comunicació que va donar la companyia als clients durant tot l'episodi d'apagades. Endesa va presentar al·legacions al document perquè considera que, en tot moment, la companyia va ser transparent. «La informació que es va donar va ser l'adequada, i fins i tot vam tenir personal desplaçat les 24 hores al centre d'emergències», va considerar Francesc Vizcaíno.