L'esquarterador de Sant Pere Pescador, Daniel Pierre Imandt, va oferir-li «guanyar mols diners» si «callava» i guardava el secret sobre l'assassinat i esquarterament de Sabrina Tverbouss Twerdy, la seva exparella, de 38 anys. El jardiner de l'homicida, Mohamed Halile, va ratificar ahir davant el fiscal les declaracions realitzades en seu policial el passat 26 de setembre de 2010.

Halile va confessar com Imandt va mostrar-li els fragments del cadàver, guardats en sis bosses diferents, i els els va fer tocar provocant en ell una sensació de paüra, talment el cor «li sortís per la boca», que el va dur a colpejar-lo amb una barra de ferro i fugir de la casa després de trencar un vidre i saltar el mur del jardí per posar els fets en coneixement de la policia.

El jardiner va ser prolífic en detalls per deixar constància de l'escena viscuda. Així, va recordar com dins la nevera, situada a l'habitació de matrimoni, va veure quatre bosses de plàstic blaves i en agafar-ne una a instàncies d'Imandt la va llençar al terra en reconèixer unes mans humanes a l'interior. El seu cap, però, va insistir a mostrar-li la resta d'extremitats fins que, en veure el cap de la difunta, Halil va suplicar-li posar fi a aquella situació.

Just aleshores, i aprofitant que Imandt es prenia una pastilla per tranquil·litzar-se, va agafar una barra de ferro per ventar-li un cop al cap i fugir tot trencant una finestra, ja que les portes de la casa estaven tancades amb forrellat i ell pensava que havia arribat el seu torn «per morir».

Una vegada va saltar la tanca del jardí, va intentar caure dins el riu per fugir de la casa i arribar a comissaria a temps per denunciar els fets. Respecte a això, Halil va aportar ahir les seves autèntiques dades d'identitat, ja que en la declaració policial se'ls va inventar «per la seva seguretat perquè tenia por de la denúncia que havia interposat». D'aquesta manera va reconèixer està establert a Sant Pere Pescador des de l'any 1982, sense haver aconseguit que la seva situació estés regularitzada en haver-li resultat impossible aconseguir un contracte de treball.

El denunciant va precisar que si va veure el cos va ser fruit d'una casualitat, ja que aquell diumenge havia quedat amb un antic cap per anar a Figueres quan Imandt el va veure i el va instar a acompanyar-lo per encomanar-li un treball. Com que «no volia perdre la feina», va accedir al requeriment i al migdia va dirigir-se a la finca on van tenir lloc els fets.