CiU de l'Escala va presentar ahir els tres candidats per a les properes eleccions municipals del mes de maig que encapçalaran dos històrics del partit, Mari Dubé i Rafel Sabadí. La formació, que diu que tindrà una configuració totalment renovada i amb cares noves, vol encapçalar l'alternativa a l'actual govern de la població a mans del PSC i una regidora d'Escalencs Independents. La lluita per acabar amb la crisi al municipi i trobar estratègies per a la creació de llocs de treball seran els principals objectius per al proper mandat.

Després d'haver perdut l'alcaldia que ostentaven des de l'any 1995 en els darrers comicis, CiU va presentar ahir una nova llista que portarà cares noves a la formació però, alhora, mantindrà dos històrics membres del partit. Mari Dubé serà la cap de llista i l'empresari escalenc Rafel Sabadí la seguirà com a número dos en un intent de combinar l'experiència d'aquestes dues figures amb la novetat. I és que Dubé ha estat gairebé 12 anys regidora i Sabadí també ho va ser de la mà del govern de Josep M. Guinart. En tercer lloc, hi haurà l'actual regidora a l'oposició, Roser Gou. Mestra de primària de professió, Gou va definir el projecte que encapçalarà com a "responsable, seriós i optimista". D'entre els nous rostres, hi haurà empresaris de diversos sectors, persones vinculades al món de l'educació i de l'esport "amb l'objectiu d'oferir diferents perfis". Dubé ha assegurat que ja tenen definits els 20 integrants, tot i que els donaran a conèixer més endavant. Ha precisat, però, que la resta no havien estat abans vinculats al món de la política municipal.

L'objectiu de CiU és recuperar el govern municipal "conscients que les majories absolutes són complicades". A les darreres eleccions de 2007, la formació va perdre la meitat dels regidors passat de 6 a tres. Per contra, el PSC els va doblar arrancant-li els tres i aconseguint l'alcaldia que Convergència i Unió ostentava des de l'any 1995. L'anterior alcalde i cap de llista, Josep M. Guinart, va anunciar l'estiu passat que no es tornaria a presentar com a candidat.