El camp de golf de Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar, abandonat des de fa mesos com a conseqüència de la crisi econòmica, s'està convertint en un circuit «il·legal» i improvisat de motocròs, en especial durant els caps de setmana. Diversos veïns de la vila han detectat aquest fet i ho han denunciat a l'Ajuntament, que després de constatar-ho ha informat als propietaris de l'espai perquè se'n facin responsables en tractar-se d'una propietat privada.

Des de fa unes setmanes, grups de motoristes i conductors de quads utilitzen el camp de Golf com a circuit de motocròs els caps de setmana, segons han denunciat veïns de la població. Els motoristes aprofiten els desnivells i les irregularitats del terreny propis d'un camp de golf per fer salts i curses i malmeten encara més tot l'espai, que ja està deteriorat com a conseqüència de l'abandonament.

A mitjans de gener, l'Ajuntament de Lloret de Mar va rebre un avís d'un veí advertint que s'estava produint aquesta pràctica al camp de golf. En assebentar-se, el consistori va enviar membres de la policia local i agents forestals «per tal de poder constatar» els fets, segons van informar fonts municipals. Els agents van confirmar que s'estava produint aquesta pràctica i llavors l'Ajuntament es va posar en contacte amb els propietaris per advertir que hi havia aquesta pràctica i que «en cas que passés alguna cosa, la responsabilitat era seva». Cal tenir en compte que es tracta d'una propietat privada i, per tant, el consistori només pot advertir als amos. La propietat del camp va manifestar que ja coneixia els fets i que «miraria de posar-hi remei», segons van explicar fonts de l'Ajuntament.

Cal recordar que el camp de golf, que actualment té nou forats i que havia estat en ús durant anys, havia de ser ampliat fins als 18 habituals en aquest tipus d'instal·lacions. Aquesta ampliació, però, va estar envoltada de polèmica per les crítiques de l'oposició. El projecte va ser aprovat en el POUM de Lloret cap a novembre de 2007 amb una sèrie d'equipaments i edificis vinculats. De fet, el pla parcial que el POUM previa per al sector Riera Passapera, suposava l'ampliació del golf per dotar-lo de 18 forats, la construcció de 270 cases, d'un hotel de cinc estrelles i on també s'hi preveien fer equipaments esportius privats. El consistori va posar com a condició, però, que els propietaris primer havien de fer l'ampliació del camp i després tota la resta. La crisi econòmica, que va esclatar el 2008, va fer aturar tot el projecte i el camp ha anat patint l'abandonament.

Lloret ja té un circuit

Per altra banda, es dóna la circumstància que Lloret de Mar ja compta amb un espai destinat pels motoristes de motocròs. Es tracta del circuit de Can Daura, un espai que de fet en el POUM ja constava com a espai motoritzat i, per tant, on s'hi podia dur a terme la pràctica del motocròs. Actualment, a més, en aquest circuit de Can Daura s'estan duent a terme diverses obres de remodelació i millora per augmentar la qualitat de l'espai.